Yılın en kötü performansı Apple’dan

Yılın en kötü performansı Apple’dan

S&P 500’de işlem gören hisseler arasında en kötü performansı sergileyen hisse, ABD’li teknoloji devi Apple’a ait

Yılın en kötü performansı Apple’dan
16px
24px
06.02.2013 08:46
ABONE OLgoogle

Yılbaşından bu yana S&P 500’de işlem gören hisseler arasında en kötü performansı sergileyen hisse, ABD’li teknoloji devi Apple’a ait.

S&P Dow Jones Indices uzmanlarından Howard Silverblatt, 2013 yılının başından bu yana Apple’ın hisse değeri yüzde 16.9 düştüğünü söyledi. Aynı dönemde, S&P 500, yüzde 2.7 yükseldi.

Pazartesi günü, Apple hisseleri 442.32 dolardan işlem gördü. Ocak sonunda, mali yılının ilk çeyrek verilerini açıklayan Apple, bu süreçte saniyede 6 iPhone, 3 iPad satmasına rağmen kimselere yaranamamış, beklentilerin altında, 13.1 milyar dolar olarak açıkladığı dönem kârı ve 54.5 milyar dolarlık satış geliri nedeniyle şirketin hisseleri yüzde 12 düşmüş ve piyasa değeri bir günde 50 milyar dolardan fazla erimişti.

Apple’ın akıllı cep telefonu pazarındaki hakimiyetini kaybetmeye başladığını ortaya koyan verilerin açıklanmasının ardından yaşanan hızlı düşüş, onun ‘dünyanın en değerli şirketi’ unvanını Exxon Mobil’e kaptırmasına da neden olmuştu.

Android işletim sistemi kullanan akıllı telefonların, küresel pazarda sahip olduğu pay yüzde 69’a ulaşırken, Apple, en büyük rakibi Samsung karşısında kan kaybetmeye devam ediyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde