Yıldızlar 2015’teki kariyeriniz için neler söylüyor?

Yıldızlar 2015’teki kariyeriniz için neler söylüyor?

Yıl biterken adettendir dedik ve 2015’in falına baktırdık. Astrologlar Venüs’ün geri hareket etmesi nedeniyle özellikle yaz aylarında “finansal risk almaktan kaçının” derken işsizlik sıkıntısının devam edeceğine dikkat çekiyor…

Yıldızlar 2015’teki kariyeriniz için neler söylüyor?
16px
24px
02.01.2015 13:07
ABONE OLgoogle
Ezgi Güler'in haberi

ASTROLOGLARIN en çok mesai harcadığı zamandır yılın son ayı… Yeni yılda yıldızların nasıl hareket edeceği ve bize ne getireceği merakla beklenir. Tam bu dönemde biz de Türkiye’yi ekonomik açıdan nelerin beklediğini astrologlara sorduk. Ancak yorumlara geçmeden önce ülkemizin doğum haritası hakkında bilgi vermekte fayda var.

29 Ekim 1923 yılında, 20:30’da Cumhuriyetin ilan edilmesiyle ülkemizin doğumu Akrep burcuna denk geliyor ve yükselen burcu da Yengeç. “Bu bilgiler doğrultusunda ülkemizin 2015 yılı transit haritasını incelersek yeni üç yıllık döneme girdiğimizi fark ediyoruz. Bu üç yıllık yeni dönemi Satürn Yay konumu temsil ediyor. Satürn pek çok astroloji meraklısının bildiği gibi büyük bilge, zamanın yöneticisi olarak kısıtlamaları, kuralları, otoriteyi temsil ediyor” diyen Astrolog Duygu Hayırlıoğlu, Satürn’nün üç yıllık Yay serüvenini Türkiye haritasında 6. evi ziyaretiyle tanımladığını söylüyor. Hayırlıoğlu’nun yorumlarına göre, 6. evde özellikle çalışan kesimin iş koşulları, yasalar, yabancıların hayatımızdaki yeri, eğitim kurumlarının kuralları, dış ticaret koşulları devreye giriyor.

ASTROLOJİNİN DİLİYLE BU YIL…

Biraz daha açmak gerekirse, ülkemizde üniversiteleri ilgilendiren yeni yasalar söz konusu olabilir ve eğitim öğretim açısından bu yasaların yürürlüğe girmesinde sıkıntılar yaşanabilir. Sağlık sektöründe çalışanlar açısından bazı iş güvenliği haklarını elde etmek için mücadeleler söz konusu. Sağlık personelinin eğitim sistemi yeniden yapılandırılacak. Yabancı uyruklu insanların da ülkemizdeki iş güvenliği, çalışma koşulları ve sağlık problemleri sıkıntı yaratacak, yasal açıdan yeni kurallar konulmasına neden olacak. Dış ticarette bazı terslikler ve sıkıntılar yaşanması nedeniyle kendimiz üretme ve kendi malımızı tüketme konusunda daha fazla bilinçlenmek için tarımı tekrar teşvik etme çabaları görülecek.

İŞSİZLİĞE DİKKAT!..

Bu yıl özellikle işsizliğe çok dikkat etmek gerekiyor. Dış ticaretle bağlantılı şirketlerde yaşanacak ani sıkıntılar çalışan personelin azaltılması işsizlik sıkıntısı yaratabilir. Finans piyasalarına baktığımızda ise ani olaylara hazır olmak gerekir. Yılın ilk yarısı çok hareketli durumlar söz konusu, Jüpiter’in Aslan konumunda olması risk aldıracak ve bu fırsatları değerlendirenler için iyi kazançlar sağlayacak. Yatırım açısından yıla bakarsak, altın yatırımına dikkat etmek gerekiyor çünkü Jüpiter Aslan altın yatırımcılarının yanında.

Yılın ikinci yarısı ise Jüpiter’in Başak konumuyla daha dikkatli olmak gerekiyor çünkü kolay kazançlar söz konusu olmayacak. Özellikle Venüs geri hareketi yaşanacağı için temmuz, ağustos ve eylül ortasına kadar finansal açıdan risk almamak gerekiyor. “Yılın en kritik dönemi olarak kabul edebiliriz bu ayları” diyen Hayırlıoğlu, ne olursa olsun 2015 yılını bir hazırlık dönemi olarak kabul etmek gerektiğinin altını çiziyor çünkü pek çok iş sektöründe yasal güvenceler, iş ahlakı ve disiplin konuları bazı yeni yasalarla yeniden tanımlanacak. 

DEĞİŞİMLERE HAZIR OLUN!..

2015 yılında ülkemizde olumlu ve olumsuz gelişmelerin bir arada yaşanacağını belirten Astrolog Filiz Özkol ülkemizden biraz çıkıp dünyaya baktığımızda 2015’in birçok değişimi de birlikte getirdiğini söylüyor. Özkol’un yorumuna göre, 21. yüzyılı hızla adımlarken, toplumları ve olayları etkileyen Uranüs, Koç burcunda yolculuğuna devam ediyor. 16 Mayıs 2018 tarihine kadar sürecek olan bu sürede dünya her konuda farklı etkileşimler yaşayacak. Uranüs, yaşamda beklenmeyen deneyler getirir. Deha yaratıcılık, patlamalar, devrim ve yeni ufuklar gezegenidir. Önceden tasarlanmayan yeni bir düzenin habercisi olduğu için, kendisine uymayan kuralları yıkar, yok eder. İnsanlık değişime ayak uydurmalı ve eski kalıplardan sıyrılmayı bilmelidirler.

“REKABET YOĞUN OLACAK”

Özkol’a göre, 2015’te birçok yönden dünyamızı değişim bekliyor. Sanat patlamaları görülüyor. Uranüs hiçbir şeyi bedelsiz sunmayacağı için değişimler sancılı olabilir. Dünyada sezgisel çatışmalar görülebilir. Düşlenen olaylar, derinlerden çıkarılıp, yaşama geçirilebilir. Üstün yeteneklerin kendi alanlarında güç savaşı verecekleri bir yıl bekliyor. Güçlü duygusallıkların ve skandalların yaşanacağı bir yıl olacak. İnsanlığı zorlu rekabet bekliyor. Dünyayı saran hukuksal davalar olabilir. Bireysel egolar yüzünden toplumsal yaralar çığ gibi büyüyebilir. Aşırı yağmurlar ve sel baskınları dünyamızı tehdit edecek. Sanatsal olaylarda eskiye özlem başlayacak ve nostaljik olaylar yeniden gündeme gelecek. 

Yıldızlar 2015’teki kariyeriniz için neler söylüyor?

KOÇ: Eski ortaklıklar bitiyor yeni ortaklıklar başlıyor. Hareketli, gayretli ve sabırsız Koç’ları bu yıl kariyer ve yükseliş bekliyor. Mesleki başarıları her şeyden önde gelecek. İşlerini değiştirmek isteyen Koç’lara bol fırsat ve seçenek var. Bekledikleri kariyer ve gecikmiş eğitimlerini gerçekleştirecekler.

BOĞA: 2015 ikinci yarısı 13 Ağustos’ta Jüpiter’in Başak burcuna geçmesiyle bereketli bir döneme geçecek. Eski işler yeniden gündeme gelecek. Sevdiğiniz işi yaptığınız zaman daha başarılı olduğunuzu göreceksiniz. Yıl boyunca Satürn 8. evinizde ilerleyecek ve miras ve geçmişten size verilmesi gereken maddi kazançları belirleyecek. 

İKİZLER: Her türlü iş ve ikili ilişki için kuracağınız ortaklıklarda yol alırken istediğiniz hızlı tempoyu yakalamakta zorlanacaksınız. Kuralları siz değiştiremezsiniz sizin mevcut kurallara uymanız gerekecek. İş değişikliği yaşama olasılığınız çok yüksek. Yeni iş koşulları maddi açıdan tatminkar olsa da sorumlulukların yükü zorlayabilir. Finansal açıdan şanslı olduğunuz dönemi yaşıyorsunuz, finansal rahatlık fikirlerinizi hayata geçirmekte yardımcı olacaktır. 

YENGEÇ: İstedikleri paraya kavuşuyorlar. Seyahatleri artacak. Yılın ilk altı ayı maddi konuda Jüpiter destek vermeye devam ediyor. Kazançlarını destekleyici yardım evrenden gelmeye devam ediyor. Bu yıl iş hayatınızla ilgili yeni bir düzen anlayışına geçiyorsunuz. Birlikte çalışacağınız kişilerle güçlü bir kadro kurmalısınız. Çalışma evinize 2014’te yerleşen Satürn sizi testten geçirecek. 

ASLAN: Bu yıl para kazanmaya devam ediyorsunuz. Biriktirmeyi öğrenin. Kariyerinizi güçlendirmek için dışarıdan yardım almadan kendi gücünüzü ve fırsatları rahatlıkla kullanacaksınız. Sosyal çevreniz, maddi kazançlarınızı artırma konusunda size yardımcı olacak. Çevrenin desteğiyle güçlü organizasyonların altına imza atacak ve yeni yapıtlar ortaya çıkaracaksınız. Yoğun tutkularınız ön planda olacak. 

BAŞAK: Arzuladığınız mülke kavuşuyorsunuz. Bol fırsatlı günler sizi bekliyor. Rutinleşmiş bazı şartların değiştiğini gözleyeceksiniz. Düşündüğünüz birçok şeyi yaşama geçireceksiniz. Yuvanız, aile yaşantınız sizin için en hassas değerleri taşıyor ve kariyerinizi etkiliyor. Ev içinde yaşadığınız sıkıntılar veya taşınmak zorunda kalmanız iş hayatınızı etkileyecek ve bazı değişiklikler yapmak zorunda kalacaksınız. Yılın ikinci yarısı daha fazla fırsat yakalama sansına sahip olacak ve çalışma hayatına dönerek temponuzu yükselteceksiniz.

TERAZİ: Sürpriz iş tekliflerine hazır olun. Kariyerinizi destekleyecek önemli kişilerle bir arada olabilirsiniz. Bu birlikteliklerden olumlu çıkarlar sağlayacaksınız. İş yüzünden çok sık seyahat etmek zorunda kalabilirsiniz ama bu durum sosyal yaşantınızın hareketliliğini ihmal etmenize engel değil. Özellikle para kazanmakla alakalı yeni sorumluluklarınız yoluna girmeye başladı, kazandığınız paraları değerlendirirken fazla risk almaktan kaçının. 

AKREP: Paraya daha ciddi bakacaksınız. Maddi konularda disiplinli hareket etmeyi öğreneceksiniz. 2015 yatırım yapma yılınız. Satürn para evinizi denetlemeye hazırlanıyor. Paranızın değerini biliyor olmanız sizi olumlu yatırımlara yöneltecek. Maddi hırslarınız ön planda olacak ve bu sizi daha çok çalışmaya yöneltecek. Çalışmanızın karşılığını alacağınız işler yapmak istiyorsunuz. 

YAY: Ciddi işler yapacaksınız. Sorumluluklarını yerine getireceksiniz. Çıtanız yükseliyor. Yatırımlarınızı yeniden düzenleyip işlerinizde göstereceğiniz başarılarla beklediğiniz kariyer yolunuz açılacak. Yeni tanışacağınız kişilerle fikir jimnastikleri yapacaksınız. Yaratıcılığınızı en iyi şekilde kullanarak, değişik düşünceler yaşayacaksınız. 

OĞLAK: Satürn, finans konularında zor hedeflere kilitlenmenizi sağlayacak. Uzun zamandır yeni koşullarla yapılanma içinde olan sizler kontrol edilmesi zor koşullarla karşılaşacaksınız. Ortaklarınızdan kaynaklı finansal yatırımlarda şanslı koşullar söz konusu. Özellikle yılın ilkyarısı kredi veya faiz kazançlarını doğru değerlendirme şansına sahipsiniz, İkinci yarı daha çok çalışarak fırsat yakalama şansına sahipsiniz.

KOVA: Kariyer hayatınız canlanıyor. Güçlü dostlarla işbirliği gündeme gelecek. Hayal ettiğiniz maddi güç ve istekleriniz gerçekleşecek. Önemli anlaşmalar yapmak için özel fırsatlar yakalayacaksınız. Para sizin için değerli olacak. Sizden yaşça büyük yöneticilerin desteğini göreceksiniz. Size maddi çıkar sağlayacak kişilerle iş yapacaksınız. Birlikte çalıştığınız kişilerle büyük projeler üretecek, yaşama daha olgun bakmaya başlayacaksınız. 

BALIK: İş ortaklıklarınız şans getirecek. Ani gelişen fırsatlardan faydalanacaksınız. İş teklifleri artacak. Önemli ortaklıklar sizi bekliyor. Yıl boyunca Satürn 10. kariyer evinizdeki destekleyici etkisini sizden esirgemeyecektir. Üst düzeyde çalışmak istiyorsanız, gerekli fırsatları karşınıza çıkaracak ve işinizle ilgili uygun ortamları yaratacaktır. Karşınıza çıktığında, geleceğinizle ilgili olumlu gelişmelere neden olabilecek kişilerle tanışacaksınız. 

Para Dergisi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde