Yıldız Holding'in dev fabrikasına müşteri çıktı

Yıldız Holding'in dev fabrikasına müşteri çıktı

Tarım Kredi Kooperatifi, Adapazarı Şeker Fabrikası'nı satın almak istiyor

Yıldız Holding'in dev fabrikasına müşteri çıktı
16px
24px
30.05.2016 22:30
ABONE OLgoogle
TÜRKİYE Tarım Kredi Kooperatifleri, 2013 yılında Ülker Gruba bağlı Yıldız Holding'in 182 milyon liraya satın aldığı Adapazarı Şeker Fabrikası'nı satın alınmasıyla ilgili çalışma yapıyor.

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Ayhan Karayama kesinleşmiş bir kararlarının olmadığını belirterek, "Bir danışmanlık firması nezdinde çalışma başlatıldı. Bu çalışmaya göre bu satın alma Tarım Kredi Kooperatifi'ne ne getirir, ne götürür ona bakacağız" dedi.

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlüğü görevine 1,5 ay önce getirilen Ayhan Karayama, Adapazarı Şeker Fabrikası'nın satın alınmak istenmesiyle ilgili açıklamada bulundu. Ayhan Karayama bir danışmanlık firmasının çalışma yaptığını belirterek, şöyle dedi:

"Daha önceki yönetim tarafından başlatılan bir süreç var. Karşılıklı görüşmeler yapıldıktan sonra bir danışmanlık firması nezrinde çalışma başlatıldı. Bu çalışmaya göre bu satın alma Tarım Kredi Kooperatifi'ne ne getirir, ne götürür ona bakacağız. Kesinleşmiş bir irade şu an için yok." 

Karayama danışmanlık firmasının önümüzdeki günlerde bir rapor hazırlayıp vereceğini sözlerine ekledi. Türkiye Tarım Kredi Kooperatifi, Ülker Grubu'nda bulunan Adapazarı Şeker Fabrikası'nı satın alması halinde ilk kez şeker sektörüne girecek. Toplam 55 bin üyesi bulunan Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifi, 2005 yılında Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndan Adapazarı Şeker Fabrikası'nı satın aldı.

Ancak, kredi kullandığı Bank Asya'ya borçlanan Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifi, borcuna karşılık fabrikayı 2012 Eylül ayında Bank Asya'ya devretti. Fabrikayı elinde tutan Bank Asya, 18 Eylül 2013 tarihinde fabrikayı Ülker Grubu'na ait Yıldız Holding'e 182 milyon TL karşılığında sattı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde