Yıldız Holding'in 'Şok' halka arz planı

Yıldız Holding'in 'Şok' halka arz planı

Yıldız Holding, Şok Marketler zinciri için Londra'da halka arz planlıyo

Yıldız Holding'in 'Şok' halka arz planı
16px
24px
03.11.2017 12:43
ABONE OLgoogle

Yıldız Holding A.Ş. kontrol hissesine sahip olduğu Şok Marketler Ticaret A.Ş.’nin Londra’da halka arzı için uluslararası bankalarla görüşüyor.

Plan henüz kamuya açıklanmadığı için isminin açıklanmasını istemeyen, konuya yakın 3 kaynağa göre Yıldız Holding, görüştüğü bankalardan üç ya da dördü ile halka arzı yönetmesi için anlaşabilir. Kaynaklara göre halka arz sonucu şirketin değeri 3 milyar dolar veya daha fazla bir seviyeyi bulabilir.

Siyasi belirsizlik azalırken, şirketler de Türkiye’den halka arzlara yönelik artan iştahtan yararlanmak istiyor. Bloomberg verilerine göre 2017’deki halka arzların değeri önceki üç yılın toplamını aştı.

Türkiye’nin en büyük süpermarket zinciri BİM Birlesik Magazalar A.Ş. ile rekabet eden Şok Marketler, Yıldız Holding CFO’su Mustafa Tercan’ın Ağustos ayında verdiği bilgiye göre bu yıl bin yeni mağaza açmayı planlıyor. 

Kaynaklara göre Yıldız Holding Şok Marketler’in yüzde 30’una kadar hissesini halka arz edebilir. Halka arz ile ilgili danışman kurum bu ay seçilecek. Kaynaklara göre halka arz gelecek yılın ikinci çeyreği veya daha sonrasında gerçekleştirilecek.  

Yıldız Holding, Şok Marketler’de doğrudan ve Gözde Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. kontrolündeki hisseler ile toplam yüzde 80 hisse sahibi konumunda. Yıldız Holding konuyla ilgili yorum yapmadı. CFO Tercan Ağustos ayında Şok Marketler için halka arzın düşünüldüğünü söylemiş ancak detay vermemişti.

Bloomberg

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde