Yıldız Holding'den yeni operasyon: UCZ’ye yeni kardeş geldi…

Yıldız Holding'den yeni operasyon: UCZ’ye yeni kardeş geldi…

UCZ’yi 2014’te bünyesine katan Yıldız Holding, markayla ilgili operasyonlarını Bizim Toptan üzerinden yapıyor.

Yıldız Holding'den yeni operasyon: UCZ’ye yeni kardeş geldi…
16px
24px
11.01.2017 12:44
ABONE OLgoogle

Yıldız Holding, bir dönem market perakendeciliğinin en hareketli kuruluşlarından biriydi. Şok’u satın alarak sektöre adım atan kuruluş, DiaSA, Onurex gibi markaları da alarak büyümesini sürdürdü. Ardından Ciner Holding’ten UCZ’yi de satın alarak perakende sektöründe büyümesini sürdürdü. Holding sektörde Bizim Toptan markasıyla toptan gıda ticareti alanında da faaliyet gösteriyor. Hem Bizim Toptan hem de Şok ile ilgili büyüme planları yapılıyor.

UCZ’yi 2014’te bünyesine katan Yıldız Holding, markayla ilgili operasyonlarını Bizim Toptan üzerinden yapıyor. Franchising taleplerini Bizim Toptan üzerinden cevap veriyor. UCZ markasıyla binin üzerinde market bulunuyor. Bu operasyonda sistem farklı. Mağazaların mülkiyeti Yıldız Holding’e ait değil. UCZ bayilik modeliyle büyüyor.

Turgay Ciner UCZ'u kime sattı?

Geçtiğimiz günlerde yolumuz Kadıköy’den geçerken Seç Market dikkatimizi çekti. Bu kimin diye merak edip araştırdığımızda arkasından Yıldız Holding çıktı. Yani UCZ’ye kardeş gelmiş. Şu ana kadar 33 ilde 350 markete ulaşılmış. Burada da bakkal modeli seçilmiş. Operasyonlar yine Bizim Toptan üzerinden gerçekleşiyor.

UCZ'nin yüzde 60 hissesinin devrine onay

Franchising modeliyle büyütülüyor. Ürünler Bizim Toptan’dan gidecek, işletmecisi girişimciler olacak. Geçmişte Migros’un Bakkalım projesi başarılı olamamıştı.

Franchising modeli ile büyüyen DiaSA ve Taner Karamollaoğlu’nun Teda Global’i de başarılı olamadı. Bakalım Yıldız Holding bu modelde başarılı olabilecek mi?..

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde