Yıldız Holding, Godiva'nın dört ülkedeki haklarınıı Çinlilere satıyor

Yıldız Holding, Godiva'nın dört ülkedeki haklarınıı Çinlilere satıyor

Yıldız Holding, GODIVA’nın dört ülkedeki haklarını MBK Partners’a satmak için anlaşmaya vardı

Yıldız Holding, Godiva'nın dört ülkedeki haklarınıı Çinlilere satıyor
16px
24px
20.02.2019 12:37
ABONE OLgoogle

Yıldız Holding'in sahip olduğu çikolata üretici Godiva, Asya-Pasifik faaliyetlerinin bir kısmını Çin merkezli özel sermaye fonu MBK Partners'a satmak üzere anlaşma sağladı.

Godiva CEO’su Annie Young-Scrivner, Reuters’a yaptığı açıklamada anlaşmanın şirketin Japonya, Güney Kore ve Avustralya faaliyetleri ile Belçika’da bu bölgeler için üretim yapan tesisi içerdiğini söyledi.

CEO anlaşmanın mali değerini açıklamadı. Ancak kaynaklar daha önce anlaşmanın 1-1.5 milyar dolar değerinde olabileceğini belirtmişlerdi.  Yıldız Holding'den Godiva'da milyar dolarlık satış

GELİR BÜYÜME İÇİN KULLANILACAK

Dünya genelinde sahip olduğu cafe sayısını gelecek altı yılda 20’den 6 bine çıkarmayı amaçlayan şirket, satış gelirini bu büyümeyi finanse etmek için kullanacak. 

Young-Scrivner, Reuters ile söyleşisinde “Yatırımlarımıza kaynak sağlamak amacıyla birçok olası yöntemi değerlendirdik ve bir alıcı aramaya karar verdik” dedi.

Young-Scrivner şirketin satış gelirlerini gelecek altı yılda beş kat artırmayı hedeflediğini belirterek şunu ifade etti:

“Şöyle bir düşünce egzersizi yaptık: çikolata işindeyiz, çikolatada hangi kategorilerde büyüyebiliriz, ayrıca çikolatayla ile ne iyi gider? Kahve, çay çikolatayı doğal olarak tamamlayan şeyler. Belçika mirasımıza da baktık. Fırın ürünlerine girdiğimizi de göreceksiniz.”

“SAĞLIKLI VE GÜÇLÜ BÜYÜME İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR KARAR ALDIK”

Yıldız Holding ve Godiva Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker de konu hakkında açıklamalarda bulundu.   Yıldız Holding'den 500 Milyon Dolarlık satış

Ülker açıklamasında, “2008'de Godiva'yı satın almamızdan bu yana global cirosunu ve mağaza sayısını neredeyse ikiye katladık. Godiva'nın gösterdiği performanstan ve markanın hala çok yüksek büyüme potansiyeli olduğunu görmekten son derece memnunuz. Gelecekteki potansiyelini görerek sağlıklı ve güçlü bir büyüme için gereken nakit akışını sağlamaya yönelik alternatifler tespit etmek üzere Godiva üst yönetimiyle stratejik bir çalışma yaptık. Sağlıklı ve güçlü bir büyüme için çok önemli bir karar aldık. Bu anlaşma portföyümüzdeki yüksek potansiyele sahip diğer bölgelerin hızlı büyüyebilmesi için ideal bir çözüm oldu. Godiva markasının tüm global pazarlarda fikri mülkiyet hakkı şirketimize aittir. Yani sahibi Yıldız Holding'dir, bunda bir değişiklik yok” ifadelerine yer verdi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde