Yıldırım: Köprüye 4 değil 6 teklif geldi

Yıldırım: Köprüye 4 değil 6 teklif geldi

Binali Yıldırım, İstanbul Boğazı'na inşa edilecek 3. köprünün yapımına 4 değil 6 teklif geldiğini açıkladı.

Yıldırım: Köprüye 4 değil 6 teklif geldi
16px
24px
22.04.2012 06:04
ABONE OLgoogle

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul Boğazı'na inşa edilecek 3. köprünün yapımına 4 değil 6 teklif geldiğini açıkladı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul Boğazı'na inşa edilecek 3. köprünün yapımını da içeren ''Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nin Odayeri-Paşaköy  Kesimi''nin ihalesine gelen teklifleri, ''İyi bir sonuç. Rekabet ortamı oluştu'' diye değerlendirdi.

 Yıldırım, ihaleye gelen 4 teklifle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Küresel ekonomik krizin etkilerinin yaşandığı bir dönemde bu kadar büyük bir projeye teklif gelmesinin Türkiye'nin başarısı olduğunu belirten Yıldırım, elenen konsorsiyum dışında bir taliplinin de teklifini belirlenen sürede yetiştiremediğini açıkladı.

 Yıldırım, ''Aslında projeye 4 değil 6 teklif geldi. Bunlardan biri teklifini zamanında yetiştiremedi, diğeri eksiklikleri nedeniyle değerlendirme dışında kaldı. Buna rağmen 4 teklifin gelmiş olası iyi bir sonuçtur. 4 teklifin olması ihalede rekabet ortamının oluşmasını sağlamaya yeterlidir'' diye konuştu.

 ''Projenin KDV'den muaf tutulması da etkili oldu''

 Bundan sonraki süreçte teknik değerlendirmelerin yapılacağını, mali yeterlilik ve işletme süresi teklifinin değerlendirmeye alınmasıyla ihalenin tamamlanacağını anlatan Yıldırım, ''Bundan sonrası ihale komisyonunun yapacağı çalışmaya kaldı. İhale komisyonu çok hızlı bir çalışma yaparak en kısa sürede ihaleyi sonuçlandıracaktır'' dedi.

 İlk ihaleye hiç bir teklifin gelmemesinden sonra projenin bölündüğünü ve şartlarda iyileştirmelerin olduğunu anımsatan Yıldırım, ''4 teklifin gelmesinde projenin KDV'den muaf tutulmasının da etkisi olmuştur'' ifadesini kullandı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde