Yıldırım: Konutta kampanya başlayacak

Yıldırım: Konutta kampanya başlayacak

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye Bankalar Birliği Olağan Genel Kurulu'nda konuştu.

Yıldırım: Konutta kampanya başlayacak
16px
24px
07.05.2018 13:39
ABONE OLgoogle

Başbakan Binali Yıldırım, "Enflasyondaki kıpırdanma hoşumuza gitmiyor." dedi. 

Türkiye Bankalar Birliği 61. Genel Kurulu'nda konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "Enflasyonu aşağı çekmek bizim görevimiz. Türkiye yüksek faiz ve enflasyonu hak etmiyor." ifadelerini kullandı. 

Yıldırım yüksek faiz ve enflasyonun kısmen aktif dış politikayla ilgili olduğunu söyledi. 

Büyümenin hem kaliteli olduğunu hem de tabana yayıldığını söyleyen Yıldırım, kurdaki seviyelerin nedeni olarak ise Türkiye'nin enerji faturasına işaret etti. 

FAİZLERİ İNDİRİN ÇAĞRISI

Başbakan Binali Yıldırım bankalara faiz indirim çağrısı da yaptı. Yıldırım, "(TBB Başkanı) Hüseyin Bey "yüksek faiz bizim için iyi bir şey değil, yüksek faizden bankalar kar etmiyor" gibi bir şey dedi, o zaman indirelim. Biz de boş durmayacağız enflasyonu aşağı çekeceğiz" dedi. 

Yıldırım şunları söyledi: Türkiye yüksek faiz ve enflasyonu hak etmiyor, enflasyonu aşağı çekmek bizim görevimiz. Enflasyondaki kıpırdanma çok hoşumuza gitmiyor, mücadele kararından sapma yok. Kurun en önemli etkeni enerji faturamızdır. Not düşürme eylemi etik değil, zamanlaması manidar. Bankacılık sektöründen beklentimiz var. Yüksek faiz bankalar için iyi bir şey değilse faizleri indirin.

KONUTTA KAMPANYA BAŞLAYACAK

Başbakan Binali Yıldırım konuşmasında konut piyasasına da değindi. Yıldırım, "Konut stokunun azaltılması için kampanya başlatılacak" dedi. 

Yıldırım, "Bu günlerde algı operasyonları devam ediyor. Belli ki seçimlere kadar da tırmandırılarak devam ettirilecek. Amaç istikrarın güvenin yıkılması.Biz eminiz ki vatandaşlar olup biteni görüyor.Sizlerde algıya göre değil Türkiye'nin gerçeklerine göre hareket etmenizi bankacılardan bekliyoruz. Algı operasyonlarına karşı memleket menfaati için karar almaktan çekinmeyiz.

Konut sektöründeki konut stokunun azaltılması için konut kampanyası yapılacak. Ziraat Bankası ve diğer bankalar konut stoğunu azaltmak için kampanya başlatacak" diye konuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde