Yıldırım Demirören tek başına girdi, seçildi!

Yıldırım Demirören tek başına girdi, seçildi!

Türkiye Futbol Federasyonu Olağan Seçimli Genel Kurulu'nda tek aday olarak giren Yıldırım Demirören yeniden başkan seçildi.

Yıldırım Demirören tek başına girdi, seçildi!
16px
24px
25.06.2015 15:21
ABONE OLgoogle
Türkiye Futbol Federasyonu Olağan Seçimli Genel Kurulu, Ankara'da yapıldı. Başkan Yıldırım Demirören ile eski başkanlardan Haluk Ulusoy'un müracaatlarını yaptığı genel kurulda Ulusoy'un yeterli imzayı bulamadığı ve seçime katılamayacağı açıklandı.

Ankara Marriott Oteli'nde yapılan Genel Kurulda, toplantı çoğunluğunun tutanakla tespitinin ardından, Genel Kurul Başkanlık Divanı oluşturuldu. Divan Başkanlığı'na Mehmet Baykan seçilirken, gerekli imzaları toplayarak Başkan adaylığı müracaatını yapan Yıldırım Demirören'in 214 imza ile adaylığı kabul edildi. 65 imza topladığı açıklanan ancak mükerrer imzalar nedeniyle 39 imzaya düşen Haluk Ulusoy'un ise aday adaylığının kabul edilmediği açıklandı.

HALUK ULUSOY'A ADAYLIK ŞOKU

Türkiye Futbol Federasyonu Olağan Seçimli Genel Kurulu'nda mevcut başkan Yıldırım Demirören seçime tek aday olarak giriyor. Haluk Ulusoy'un 60 oya ulaşamadığı açıklandı.

Adaylık listelerinin ıslak imzalarını inceleyen Divan Başkanlığı, 26 mükerrer imzanın olduğunu açıklarken, Yıldırım Demirören'in 214 imzasının, Haluk Ulusoy'un ise 39 imzasının bulunduğunu bildirdi. Bu sonuçla yeterli imzaya ulaşamayan Haluk Ulusoy'un seçime girmesi mümkün olmadı. Böylelikle genel kurula tek aday olarak girmesi kesinleşen Yıldırım Demirören'in yeniden başkanlığı da sandıklar açılmadan gerçekleşmiş oldu.

"EMSAL" KARARI SONRASINDA İPTAL

TFF ana statüsünde mükerrer imzalar ile ilgili açıklık olmasından dolayı Genel Kurul Başkanlık Divanı Başkanı Mehmet Baykan, Anayasa Mahkemesi'nin "emsal" kararına başvuruldu. Mahkeme kararı kapsamında, 26 mükerrer imza iptal edildi.

Buna göre;

Yıldırım Demirören: 214 imza sayısı

Haluk Ulusoy: 39 imza sayısı

Mükerer imza: 26 imza sayısı

YILDIRIM DEMİRÖREN'İN LİSTESİNDE SÜRPRİZ İSİMLER VAR

Bu arada TFF Olağan Seçimli Genel Kurul'a tek aday olarak giren Yıldırım Demirören'in listesi de belli oldu. Demirören'in listesinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in oğlu Ahmet Gökçek, Demirören'in yönetim kurulu listesine girdi.

Yıldırım Demirören, TFF Yönetim Kurulu yapısında da değişikliğe gidip, 2 olan Başkanvekili sayısını 4'e çıkarırken, liste ise şöyle oluştu:

Başkanvekilleri: Hüsnü Güreli, Servet Yardımcı, Ali Dürüst, Nihat Özdemir.

Yönetim kurulu: Erhan Kamışlı, Kaan Terzioğlu, Mustafa Çağlar, Ahmet Gökçek, Cengiz Zülfikaroğlu, Ali Düşmez, Arif Koşar, İbrahim Usta, Yaşar Aşçıoğlu.

Genel Kurulu'da diğer aday adayları yeterli imzayı toplayamayınca, mevcut başkan Yıldırım Demirören seçime tek aday olarak girdi.

Demirören, seçimi kazanarak yeniden TFF Başkanı oldu.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde