Yılda bir, cep telefonu değiştiriyoruz

Yılda bir, cep telefonu değiştiriyoruz

Türk halkı ortalama 11-14 ayda cep telefonunu yeniliyor. Yenileme gerekçesinin altında sınır tanımayan teknolojik gelişmeler yatıyor.

Yılda bir, cep telefonu değiştiriyoruz
16px
24px
02.03.2008 10:22
ABONE OLgoogle

Cep telefonundaki son gelişmeler konusunda açıklama yapan Teleses Yönetim Kurulu Başkanı Recep Uzelli, yeni telefonlarla saniyede 2 megabayt hızla internete bağlanıldığını hatırlatarak, kullanıcının konumuna bağlı olarak geliştirilen reklam, sohbet, arkadaşlık uygulamaları sayesinde dünyada 2010 yılı itibarı ile 1 milyar adet GPRS'li telefon olacağını söyledi.

Uzelli, aynı dönemde internetten indirilen şarkıların ekonomik büyüklüğünün de 32 milyar dolara ulaşacağına dikkat çekti. Mobil eğlence pazarının 77 milyar dolara çıkacağına dikkat çeken Uzelli, 2010 yılı sonuna kadar Facebook benzeri sosyal network sitelerinden, cep üzerinden 175 milyon abonenin hizmet almasının beklendiğini kaydetti.

3G ile cep telefonu teknolojisinin "devrim" niteliğinde değişim ve dönüşüm geçirdiğinin altını çizen Uzelli, "Görüntülü görüşme, interaktif oyun, dijital cep televizyonu gibi artık 3G ile ilgili internette bir arama yaptığınızda karşınıza çıkacak olan popüler uygulamalar, halen 11-14 ay olan cep telefonlarının değişim hızını da düşüreceğe benziyor." dedi.
 
Kazım Canlan/Zaman

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde