Yiğit Bulut'tan flaş dolar açıklaması

Yiğit Bulut'tan flaş dolar açıklaması

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Ekonomi Başdanışmanı Yiğit Bulut, Twitter'da rekor kıran kur ve faiz indirim tartışmalarıyla ilgili değerlendirmeler yaptı.

Yiğit Bulut'tan flaş dolar açıklaması
16px
24px
10.02.2015 08:35
ABONE OLgoogle
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ekonomi Başdanışmanı Yiğit Bulut, "2,30-2,50 arasında bir dolar kuru piyasa için normal sınırlar içinde kabul edilebilir" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Ekonomi Başdanışmanı Yiğit Bulut, Twitter'da rekor kıran kur ve faiz indirim tartışmalarıyla ilgili değerlendirmeler yaptı. Bulut şunları yazdı: 

"Enflasyonda 0.07'lik eksik düşüş oldu tam 1 puan olmadı mantığıyla (PPK) toplantının iptal edilmesi kabul edilemez. 2,30-2,50 arasında bir dolar kuru piyasa için normal sınırlar içinde kabul edilebilir. Kur oynamasın diye faize taviz verilemez. Piyasa faizini politika faizi üstüne çekme çabaları ve kurda dalga çıkarma çabalarına rağmen TCMB'nin önünde hala 0.50-0.75 puan marjında bir indirim imkanı vardır."
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde