Yiğit Bulut'tan Varlık Fonu sahtekarlığı uyarısı

Yiğit Bulut'tan Varlık Fonu sahtekarlığı uyarısı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut, Varlık Fonu'na ilişkin iddialarla ilgili açıklamalarda bulundu

Yiğit Bulut'tan Varlık Fonu sahtekarlığı uyarısı
16px
24px
20.07.2017 15:27
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut, Varlık Fonu'nun atanmış bir temsilcisi olmadığını belirterek, son dönemde fon ile ilgili çıkan haberlere yönelik açıklamalarda bulundu.

Varlık Fonu'na ilişkin yapılan haberlere tepki gösteren Bulut, son dönemde artan sahtekarlıklar karşısında hemen savcılığa başvurulması gerektiğini vurguladı.

TRT'deki Derin Analiz programında konuşan Bulut'un öne çıkan ifadeleri şunlar oldu:

Dün Amerika ve İngiltere'nin önde gelen 7 bankasının temsilcileri ile bir toplantı yaptık İstanbul'da. Orada hep aynı soru var Türkiye'de Varlık Fonu'nu soruyorlar. Türkiye varlıklarını mı satacak, temlik mi edecek yoksa varlıkların üzerinden bir borçlanma mı olacak diye. Bakın dedim kaç yıldır sizlerle tanışıyoruz 15 yıldır tanışıyoruz beraber röportajlar yaptık toplantılar yaptık konuştuk. 15 Yıl önce ne söylüyorsam hala aynı şeyi söylüyorum. Türkiye'nin stratejik hiçbir varlığı yüzde 51'i başka birinin eline geçecek şekilde satılamaz satılması düşünülemez temlik edilemez böyle bir operasyonun içerisinde dahi yer alamaz.

Halka arzlar yapılabilir ama her zaman kontrol mekanizması devletin elinde kalıp bir ekonomik varlık olup yaşayacak şekilde operasyonlar yapılabilir. THY gayet güzel bir modeldir. Diğer modellere baktığımızda kamu bankalarının özelleştirilmesi ile ilgili geçtiğimiz 10 yılda bir çok fikir beyan edildi. Satalım dediler, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan karşı çıktı. Basında da bir tek ben karşı çıktım hepsi arşivlerde duruyor. Benim nefes aldığım bir ortamda benim de bir söz hakkım varsa ben bunu yaptırmamak için elimden geleni yaparım. Sayın Recep Tayyip Erdoğan bu ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanı ise, Sayın Erdoğan bu ülkenin stratejik varlıklarını kimseye devretmeyecek şekilde ekonomik bir modellemeden başka bir model düşünmez.

"ÇAĞRIDA BULUNUYORUM SAVCILIĞA VERİN"

Herkes müsterih olsun. Hiçbir stratejik varlık hiçbir şekilde bazı gazeteler özellikle haber yapıyor sürekli yalan haber yapan biri var özellikle hiç kimsenin eline geçecek bir operasyonun içine giremez. Varlık Fonu ile ilgili birçok spekülasyonlar yapılıyor. Açık ve net söylüyorum, Yönetim Kurulu Kararı haricinde yapılan bütün ortaya atılan daha doğrusu iddia edilen bütün işlemler yalandır. Eğer biri size İngiltere'de gelirse ben Varlık Fonu'nun temsilcisiyim derse diyeceksiniz ki bana yönetim kurulu kararını getir. Varlık Fonu'nda şu ana kadar atanmış bir şahıs yoktur. Varlık Fonu'nu temsil ettiğini iddia eden herkes sahtekardır savcılığa vermeniz için ben buradan size çağrıda bulunuyorum.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde