Yerli turiste Rus dampingi

Yerli turiste Rus dampingi

Rusya’da yaşanan siyasi gelişmeler ve rublenin değer kaybetmesi bu yıl Türkiye’ye gelecek Rus turist sayısında yüzde 10’luk bir azalmaya neden olacak.

Yerli turiste Rus dampingi
16px
24px
06.06.2014 12:54
ABONE OLgoogle
Turizmde bu yıl aslında yabancı turist yılı olması bekleniyordu. Yıl başında piyasalarda yaşanan dalgalanma sonrası dolar ve euro, TL karşısında değer kazanmıştı. Dövizdeki bu artış Türkiye’yi yabancı turist için ucuz hale getirdi. Türkiye’nin cazibesi artınca ilk üç ayda rezervasyonlar arttı. Şu ana kadar otel rezervasyonlarına bakıldığında turizmde beklentilerin aşılması bekleniyor. Ancak Rusya ile Ukrayna arasında çıkan kriz yeni bir gelişmeye neden oldu.

Online tatil rezervasyonu konusunda Türkiye’nin en büyük tur operatörü olan Mika Tur Yönetim Kurulu Başkanı Beşir Kaya’dan öğrendiğimize göre, Rusya’da yaşanan siyasi gelişmeler ve rublenin değer kaybetmesi bu yıl Türkiye’ye gelecek Rus turist sayısında yüzde 10’luk bir azalmaya neden olacak.

Rusya, Türkiye’nin Almanya’dan sonra en büyük turizm pazarı. Yılda 4 milyondan fazla Rus turist ülkemizi ziyaret ediyor. Gelen duyumlara göre, bu yıl Rus turistlerin iptal ettiği rezervasyonlar otelcileri zor durumda bırakmış. Otelciler, Rus turistlerden boşalan yatak kapasitesini doldurmak için yerli turistlere yönelecek. Otelciler damping kampanyaları için hazırlık yapıyor.

Beşir Kaya, Rus turistlerin iptaliyle 500 bin civarında bir yatak kapasitesinin açığa çıkacağını hesaplıyor. Turizm gelirlerimizde önemli bir paya sahip olan Rus turistlerin sayısında azalma üzücü olabilir. Ancak bu sayede yerli turistlere ucuz tatil fırsatı doğması sevindirici.

Para Dergisi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde