Yerli otomobilde ÇED Raporu görüşe açıldı

Yerli otomobilde ÇED Raporu görüşe açıldı

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından yapılması planlanan Elektrikli Otomobil Üretim Tesisi projesi ile ilgili hazırlanan ÇED Raporu görüşe açıldı.

Yerli otomobilde ÇED Raporu görüşe açıldı
16px
24px
14.05.2020 12:56
ABONE OLgoogle

Yerli otomobil fabrikasının kurulacağı alanın plan değişikliği onaylandı

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde, Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından yapılması planlanan Elektrikli Otomobil Üretim Tesisi projesi ile ilgili hazırlanan ÇED Raporu'nun görüşe açıldığı duyuruldu.

Konu ile ilgili yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

"Bursa ile Gemlik, ilcesinde Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından yapılması planlanan Elektrikli Otomobil Üretim Tesisi projesi ile ilgili olarak hazırlanan ÇED Raporu, İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu (İDK) tarafından incelenerek son şekli verilmiş olup, söz konusu rapor halkın görüş ve  önerilerini almak üzere ÇED Yönetmeliği'nin 14.Maddesi (1) no'lu bendi kapsamında Bakanlıkta ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nde on (10)  takvim günü görüşe açılmıştır. Bakanlığa/Çevre ve Şehircilik İl  Müdürlüğü'ne iletilen görüşler projeyle ilgili karar alma sürecinde  dikkate alınacaktır. Görüş ve öneriler için bu süreç içerisinde Çevre  ve Şehircilik Bakanlığı'na veya BURSA Çevre ve Şehircilik İl  Müdürlüklerine müracaat edilebilir."

Yerli otomobil fabrikasının kurulacağı alanın plan değişikliği 3 Mart'ta onaylanmıştı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, koronavirüs salgınının yerli otomobil fabrikasının temel atma tarihinde bir aksaklığa yol açmasını beklemediklerini belirterek  "Kovid-19 nedeniyle Gemlik’te kurulacak fabrikanın temel atma tarihine ilişkin büyük bir aksaklık öngörmüyoruz" demişti. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde