Yerli otomobil çakma çıktı! Tek farkı logosu

Yerli otomobil çakma çıktı! Tek farkı logosu

Yerli otomobil ilk kez kendini gösterdi. Otomobilin prototipinde birçok araçtan parçalar yer alıyor..

Yerli otomobil çakma çıktı! Tek farkı logosu
16px
24px
13.10.2015 13:02
ABONE OLgoogle
Yerli otomobilin prototipinin kamuflajlı görüntüsünü twitterdan paylaşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 3 prototip üretildiğini, Ar-Ge çalışmalarının devam ettiğini açıkladı. 

Bakan, "TÜBİTAK öncülüğünde geliştirdiğimiz Yerli Otomobilimizin prototip fotoğrafını(Kamuflajlı) Milletimizle paylaşıyorum" diyerek yerli otoyu tanıttı. 

Bakan Seri üretim için ‘babayiğit’ beklediklerini ifade etti. Yerli otomobilin 2020 yılında yollarda olması bekleniyor. 

Bakanı Işık, yerli otomobil konusunda, "Babayiğit ortaya çıktıktan sonra nerede üreteceğimize birlikte karar veririz, hatta onun tercihine bırakırız. Sonuçta bir kişi riski üstleniyorsa tercihi ona bırakmak gerek. Ama tüm Ar-Ge'nin Gebze'deki TÜBİTAK tesislerinde başladığını söylemek lazım" diye konuştu.

YERLİ OTOMOBİL CADILLAC’IN KOPYASI TARTIŞMASI

Yerli otomobilin ilk görselinin kamuoyuna yansıması tartışmaları da alevlendirdi. Yerli otomobilin Cadillac BLS modeline benzemesi “yerli otomobil kopya çıktı” tartışmalarına neden oldu.

Prototipin önden Chevrolet, Cadillac karışımı, içi Hyundai'yi, arkadan Saab'ı andırması dikkat çekti.

Bakan Işık kişisel Twitter hesabından da yerli otomobilin fotoğraflarını yayımladı.






MEKANİK DEĞER KAYBEDİYOR

Işık, otomobilde mekanik aksamın gittikçe önemini kaybettiğini ifade ederek, buna yönelik yakıt pilleri, batarya, donanım, yazılım, dijital güç aktarıcıların, elektrik motorlarının teknolojideki ağırlığının gittikçe arttığını bildirdi. Türkiye için burada bir fırsat penceresi olduğuna dikkati çeken Işık, 4-5 yılda bu noktada bir geçiş süreci yaşanacağını kaydetti. Bütün otomotiv markalarının da bu sürece hazırlandığına işaret eden Işık, "Belki 10 yıla kalmayacak, artık yollarımızda Apple, Google marka otomobilleri göreceğiz" dedi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde