Yerli otomobil bir sene ertelendi mi?

Yerli otomobil bir sene ertelendi mi?

Bugüne kadar bakan seviyesinde yapılan açıklamalarda da yerli otomobilin 2021 yılında piyasaya sürüleceği açıklanmıştı. Dün yerli otomobilin grubunun CEO'su Gürcan Karakaş'ın 2022 tarihini işaret etmesi ise kafaları karıştırdı.

Yerli otomobil bir sene ertelendi mi?
16px
24px
19.01.2019 09:42
ABONE OLgoogle

2018 yılında TOBB ve özel sektörün 5 büyük firması bir araya gelerek Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubunu kurdu. Sektörde uluslararası deneyime sahip olan Gürcan Karakaş ,CEO olarak görevlendirildi. O günden bu yana Türkiye’nin Otomobili ilk defa 2019 yılında Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergilenecekti, sonrasında bu süre 2021 olarak güncellendi.

Dün ise ise Türkiye Otomobil Girişim Grubu’nun CEO’su Gürcan Karakaş yaptığı konuşmada “Türkiye'de çok önemli bir değişime hep birlikte tanıklık ediyoruz. Hedefimiz ülkemizde bir mobilite ekosistemi yaratmak ve 2022 yılından itibaren hepimize gurur verecek ürünlerle küresel arenaya çıkmaktır. ‘Bunu yapabilecek güçteyiz' kısmını çoktan aştık, çünkü yola çıktık, yapıyoruz” dedi. 

Ayrıca Karakaş, “Bu projeye sadece bir otomobil projesi olarak bakmıyoruz. Başından beri hep “otomobilden daha fazlasını yapmak üzere yola çıktık” dedik çünkü projemizin harekete geçireceği ekosistemin GSMH’ya katkısı 50 milyar avro, cari açığa olumlu katkısı 7 milyar avro ve istihdama katkısı ise doğrudan ve dolaylı olarak yaklaşık 20 bin kişi olacaktır. Ayrıca bu proje teknoloji, yani akıllı araçlar ve buna bağlı ekosistemler üreten sayılı gelişmiş ülkeler arasına katılmamıza liderlik edebilecek bir teknoloji dönüşüm projesi olarak da stratejik bir öneme sahip” açıklamasında da bulundu.

Bir önceki Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü daha önce yaptığı açıklamalarda yerli otomobilin 2021 yılında piyasaya sürüleceğini söylemişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde