Yerli otomobil CEO'su belli oldu, Erdoğan açıklayacak

Yerli otomobil CEO'su belli oldu, Erdoğan açıklayacak

Yerli ve Milli Otomobil Fabrikasında kurulacak şirketle ilgili atanması beklenen CEO`ya ilişkin yeni bir gelişme yaşandı...

Yerli otomobil CEO'su belli oldu, Erdoğan açıklayacak
16px
24px
30.05.2018 14:05
ABONE OLgoogle

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, yerli otomobil CEO’sunun şuan belli olduğunu ve perşembe günü de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklayacağını söyledi.

Kastamonu'da ziyaretlerde bulunan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, yerli otomobil fabrikası ile ilgili basında Filyos’un şansının yüksek olduğu yönünde çıkan bilgilerin doğru olmadığını belirterek, sözlerinin farklı lanse ettirildiğini ve 22 ilin şansının hala devam ettiğini kaydetti. 'Yerli otomobil' seçim vaadi oldu: 6 ile birden fabrika sözü

Yerli ve Milli Otomobil Fabrikasında kurulacak şirket ile ilgili atanması beklenen CEO ile ilgili de konuşan Bakan Özlü, özetle şöyle konuştu:

“CEO ile ilgili gelişmeler var. CEO şuan için belirlendi. İsmi benim değil Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklaması daha doğru olur. Sayın Cumhurbaşkanımız ismi açıklayacak.

Perşembe akşamı Sayın Cumhurbaşkanımız bir televizyon kanalında vereceği röportajda bu konuları cevaplayacaklar”  İşte yerli otomobilin CEO’luğuna gelecek isim

Yerli oto CEO'su olması beklenen Gürcan Karakaş kimdir?

Kulis haberlerine göre Almanya'da en başarılı 100 yönetici arasına girmiş ve dünyanın en büyük otomotiv parçası üreticisi BOSCH'ta görev yapan Gürcan Karakaş bu göreve getirilecek.

Gürcan Karakaç yıllık yaklaşık 60 milyar dolar cirosu bulunan ve yaklaşık 360 bin kişiyi istihdam eden BOSCH firmasında şu an da Yenileme Pazarı Kıdemli Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyor. Karakaş bu göreve getirilen ilk yabancı kökenli yönetici olarak da tarihe geçti. Bilindiği üzere projeyi Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) yönetiyor. Kurumdan henüz resmi bir ağız Karakaş ismini doğrulamadı ancak deneyimli yöneticinin adı her yerde konuşuluyor. AKP’de ve yerli otomobilde Ethem Sancak krizi mi var

Gürcan Karakaş kimdir?

 Gürcan Karakaş 1965 Antalya Akseki doğumlu. 1988 yılında Türkiye'nin saygın üniversitelerinden Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Karakaş, aynı yıl Aselsan’da çalışmaya başladı. 1990 yılında Bosch Sanayi ve Ticaret A.Ş’de görev alan Karakaş, 1991-1992 yılları arasında Almanya Feuerbach’ta dizel püskürtme sistemleri ürün geliştirme mühendisi olarak çalıştı. Bu alanda kendini firma yetkililerine kanıtlayan Karakaş'ın BOSCH üst yönetimi tarafından keşfedilmesi uzun sürmedi. 

1995 yılında Bursa’da teknik aplikasyon projelerinden sorumlu kısım müdürü oldu ve 1996-1997 yılları arasında Almanya Bühlertal’da enerji ve karoseri sistemleri üzerine Japon ve İskandinav müşterilerden sorumlu proje müdürü olarak görev aldı. Gürcan Karakaş, 2004 yılında Bosch Türkiye’ye Genel Müdür olarak atandı. 2007 yılında Bosch’un Almanya’daki merkezine geçti.  Karakaş halen dünyanın en büyük firmaları arasında olan BOSCH'un Yenile me Pazarı Kıdemli Başkan Yardımcısı görevini yürütüyor.

Alman teknolojisinin otomotiv sektöründe bir numara olduğu düşünüldüğünde Karakaş'ın böyle bir görev alması çok önemli. 

Yerli ot 5 farklı modelle çıkacak

Konu ile ilgili daha önce açıklama yapan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ''Türkiye'nin Otomobili'nin, 5 modelle piyasaya girmesi ve üretim maliyetlerini düşürmek açısından 3 modelin aynı şasi üzerinde olması planlanıyor. Mesela bir sedan olacak, bir spor kullanım modeli SUV cinsi olacak, bir genel maksat aracı olacak. Araçlar, B ve C segmentinde üretilecek. Türkiye'nin Otomobili, elektrikli olacak.'' ifadelerini kullanmıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde