Yeraltındaki gizli Pamukkale/ VİDEO

Yeraltındaki gizli Pamukkale/ VİDEO

Denizli'deki Pamukkale'yi herkes bilir. Peki yeraltındakini de biliyor musunuz?

Yeraltındaki gizli Pamukkale/ VİDEO
16px
24px
03.11.2008 12:11
ABONE OLgoogle

Denizli'ye 33 kilometre mesafedeki Kaklık Mağarası, milyonlarca yılda kayaların yeraltı suları tarafından oyulması sonucu oluşmuş.

 Mağaranın İçinde bulunan Pamukkale benzeri beyaz travertenler ve üzerlerinden akan sıcak sular mağaraya gerçeküstü bir görünüm veriyor.

Geniş bir ağzı olan mağaranın duvarlarında yetişen yosunumsu bitkiler ve ortalığı kaplayan buhar, daha da etkileyici bir görsellik sunuyor.

Denizli'ye giden bir grup gazeteci ile birlikte bizde Kaklık mağarasını ziyaret ettik. Mağara, diğer mağaralara hiç benzemiyor. Karanlık yollardan geçilerek ulaşılan mağaranın içinde sizi yeraltında başka bir Pamukkale bekliyor.

2002 yılında keşfedilen mağara insanı büyülüyor. Basamaklar halinde havuzlardan meydana gelen travertenlerin gelişimleri, hala devam ediyor.

Daire şekilli geniş bir ağzı olan Kaklık Mağarası'nın büyük bir bölümü güneş ışınları almaktadır. Bu nedenle mağara duvarlarında yosun ve küçük sarmaşıklar gelişmiştir. Gün içinde yeşilin değişik tonlarında renkler alan bu bitkiler, mağaraya son derece ilginç bir güzellik katıyor.

Mağara, damlataş, sarkıtlar ve dikitlerle süslü olup , eşine rastlanmaz güzelliktedir. Mağara içerisinde bol miktarda termal su bulunmaktadır. Berrak, renksiz ve kükürt kokulu olan bu su varlığının bazı cilt hastalıklarına iyi geldiği bilinmekte

Yeri: Mağara, Denizli-Afyon-Ankara ve Denizli Çivril Karayolu üzerinde, Denizli İl Merkezi'ne 30 km. mesafede, UNESCO Miras Listesi'nde bulunan Pamukkale'ye 45 km.de, uluslararası Çardak Havaalanı yol güzergahında bulunan ana tur güzergahına 2 km. mesafede, Honaz İlçesi Kaklık Kasabası'nda.

İŞTE GÖRÜNTÜLER

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde