“Yenitepe Kadıköy”de fiyatlar kısa süre için 5 Bin Lira

“Yenitepe Kadıköy”de fiyatlar kısa süre için 5 Bin Lira

Kadıköy’ün merkezinde yer alan “Yenitepe Kadıköy” karma projesinin önsatışları başladı.

“Yenitepe Kadıköy”de fiyatlar kısa süre için 5 Bin Lira
16px
24px
10.05.2013 14:30
ABONE OLgoogle

20 yılı aşkın süredir gayrimenkul sektöründe özellikli projelere imza atan Nuhoğlu İnşaat ve Gülsa İnşaat, Kadıköy Fikirtepe’de konut, ofis ve ticari alanların bulunduğu “Yenitepe Kadıköy” karma projesini hayata geçiriyor.  Uzun zamandır merakla beklenen projede A+ kalitesinde 1.100 konut inşa edilecek. Metrekaresi 4.400 TL’den başlayan fiyatlarla ön satışa çıkan “Yenitepe Kadıköy” hakkında Nuhoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu, “Fikirtepe, İstanbul’un en gözde semti olacak. Kısa sürede metrekare fiyatları 6.000 doları bulacak. 5 yıliçinde 1.5 milyon metrekare alanda 40-50 bin konutun yer alacağı Fikirtepe, İstanbul’un merkezinde modern yaşamın tüm ihtiyaçlarını karşılayan tek semt olacak. İstiklal, Bağdat, Abdi İpekçi, Nispetiye ve Rumeli caddelerinin kalitesinde 5 ana cadde, tek bir semtte yürüyüş mesafesinde yeniden doğacak” dedi.

Türkiye’nin sembol yapıları arasına giren pek çokprojede imzası bulunan Nuhoğlu İnşaat ve Gülsa İnşaat, İstanbul AnadoluYakası’nın en merkezi lokasyonu Kadıköy Fikirtepe’de “Yenitepe Kadıköy” projesinin ön satışlarına başladı. İstanbul’un diğer lokasyonlarındaki benzer projelerden farklı olarak, 1,5 milyon metrekarelik alanda 5 yıl içinde yaklaşık 40-50 bin konutun yer alacağı Fikirtepe’de hayata geçen “Yenitepe Kadıköy”de A+ kalitesindeki konutlar B-B+ fiyatlarla satışa çıkacak.

“İstiklal, Bağdat, Abdi İpekçi, Nispetiye ve Rumeli Caddeleri tek bir semtte”

İstanbul Four Seasons Otel’de düzenlenen tanıtım toplantısında yaptığı konuşmasında, Nuhoğluİnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu, “Fikirtepe 1800’lü yıllarda fikir üretilen bir merkezmiş. Dönüşümle birlikte tekrar eski kimliğine kavuşacak. 5 yıl içinde 1,5 milyon metrekare alanda hepsi birbirinden iddialı yaklaşık 50 bin konut yer alacak. İstanbul’un merkezinde, 5 ana arteri bulunan, bulvar ve caddelerin yer alacağı, planlı yapılaşmış yeni bir semt doğacak. Fikirtepe’de İstiklal, Bağdat, Abdi İpekçi, Nispetiye ve Rumeli Caddelerinin kalitesinde 5 ana cadde tek bir semtte yürüyüş mesafesinde bulunacak. Dünyanın önemli markaları, restoran ve galeriler bu caddelerde yer almak için yarışacak. Bizim projemiz “Yenitepe Kadıköy”de A+ kalitesinde 1.100 daireyi 4.400 TL’ye ön satışa çıkardık. Kısa sürede metrekare fiyatları 6.000 dolara ulaşacak. Çünkü İstanbul’un merkezinde tüm ihtiyaçları karşılayacak karma projelere sahip bu kadar geniş bir semt yok” dedi.

“Ortak mahalle kültürünü içinde barındıran bir yaşam”

“Yenitepe Kadıköy”ün Kadıköy’lü olmanın tüm avantajlarını sağlayacağını belirten Ali Nuhoğlu şunları söyledi:

“Birçok yanıyla benzersiz “Yenitepe Kadıköy” birbirine bağlanan bulvarları ve sosyal donatıları ile ortak bir mahalle kültürünü içinde arındıran, şehirden yalıtılmamış bir yaşam sunuyor. Konut, home-ofis, ticarialan ve sosyal alanları bir arada bulunduruyor. Bunların yanı sıra, metro ve metrobüs gibi ulaşım araçlarına yürüyüş mesafesinde. Yenitepe Kadıköy, üçgen forma sahip mimari yapısı, bakış açısındaki fark yaratan perspektifi ve yine farklı ışık açıları ile mimarinin getirdiği ayrıcalığı yaşama katıyor. Deniz manzaralı dairelerin yanı sıra, bahçeli ve geniş balkonlu, yüksek tavanlı galerili -Duble Height özelliği olan nefes aldıran daireler ile konut sahibi olmak isteyenleri ve bununla beraber yatırımcıları da buluşturuyoruz. Projede kullanılan tüm malzemeler çevreci ve doğaya uyumlu olması koşuluyla dikkatle seçildi. Yenitepe Kadıköy’de bu seçimin kalitesini belgelemek için Leed Gold sertifikası almak üzere yola çıktık. İşletme maliyetlerini asgariye indirdik.”

“Çamlıca, İstanbul Boğazı, Tarihi Yarımada manzarası”

Ali Nuhoğlu, “Bildiğiniz gibi Fikirtepe’de başka konut projeleri de yer alacak. Yenitepe Kadıköy’de yıkım aşaması, konut sahipleriyle yaptığımız anlaşmalar, proje ve satış hazırlık sürecindeki profesyonel yaklaşımımız, mimari çizgimiz ve özel buluşma alanları yaratma çabamız gibi birçok konu ile Türkiye için alanında örnek olacak bir ilke imza atıyoruz. Projemiz 21 katlı blokları ile çok yüksek olmamasına karşın, Fikirtepe’nin en yüksek tepesinde yer almasıyla kot farkı avantajına sahip. Bu özelliğiyle belirli katlar itibariyle daireler Çamlıca, İstanbul Boğazı ve Tarihi Yarımada manzarasına sahip olacak. Gün ışığından optimum yararlanan atriumlar konut sahiplerinin paylaşımına açık ve unutulmaya yüz tutan komşuluk ilişkilerini yeniden canlandıracak ortak sosyal alanlara sahip. İki kuleyi birbirine bağlayan köprüde oluşturulan sosyal tesis, konut sakinlerinin tüm ihtiyaçlarını hermevsim karşılayacak şekilde planlandı. Açılır kapanır tavanıyla hizmet verecek havuzun yanında, fitness merkezi, sauna ve vitamin bar sunulan ayrıcalıklı hizmetlerden sadece bir kaçı diyebiliriz” dedi.

Metro, metrobüs ve E-5 dahil olmak üzere alternatifli yol seçeneği

Tasarımı Tabanlıoğlu Mimarlık’ın imzasını taşıyan üçgen yapılı mimari formu, yeşil alanları vesosyal imkânları ile dikkat çeken projede, 21 katlı 4 blokta, büyüklükleri 61 -302 metrekare arasında değişen 1+1’den 4+1’e kadar pek çok farklı daire alternatifi bulunuyor. Duvarlarla bölünmemiş bir mahalleden oluşacak olan“Yenitepe Kadıköy”de; yüksek tavanlı ve galeri özelliği olan Double Height Daireler ve yaz- kış kullanılabilecek üstü açılıp kapanabilen havuz alanları da yer alacak.

Metro, metrobüs ve E-5 dahil olmak üzere sahil yolundan çevre yoluna birçok alternatifli kolay yol bağlantıları ile Kadıköylü olmanın tüm imkan ve cazibelerini sakinlerine sunacak olan “Yenitepe Kadıköy”; İstanbul'un en eskiyerleşim yeri olan Fikirtepe’nin var olan dokusuyla bütünleşmenin yanı sıra bölgeye farklı bir kent temposunu yakalayan yaşam modeli de sunacak.

"Kadıköy semtinin uzantısı, çağdaş bir yaşam alanı "

Tabanlıoğlu Mimarlık’tan Mimar Murat Tabanlıoğlu projeye ilişkin olarak, “Yenitepe Kadıköy, özel alanların ortak alanlarla, yüksek yapılanmanın yeşil düzenlemelerle dengelendiği; Kadıköy semtinin bir uzantısı olarak çevresindeki yeni gelişmelere öncülük edecek çağdaş bir yaşamalanı sunuyor. Genel planlamada farklı perspektiflerde yerleştirilen konut kütlelerinde, bulunduğu arazinin konumunun da sağladığı avantajla,  her bir konut birimine geniş açı ve yüksekkatlara kesintisiz manzara kazandırıldı. İstanbul'un geleneği olan semtlerinde olduğu gibi, sokak yaşamını ve buradaki canlığı projenin bir parçası olarak değerlendirdik. İki komşu ada arasında yeşil alanın sürekliliğini sağlayarak birbiriyle bütünleştirdik; doğal bir rekreasyon ve gezi alanı oluşturduk” dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde