Yeni yıla 'ince' girin

Yeni yıla 'ince' girin

2007'ye sadece 5 hafta kaldı. Yeni yılı sağlıklı ve formda bir vücutla karşılamak isteyenler için Diyetisyen Dr. Serpil Doğanay pratik ve sağlıklı diyet listesi hazırladı.

Yeni yıla 'ince' girin
16px
24px
27.11.2006 17:52
ABONE OLgoogle

Bugüne kadar çok diyet listesi yazıldı, çizildi; hatta kimileri kilo kaybı garantisi bile verdi! Büyük çoğunluğu uygulaması zor olan bu listelerden umduğunu bulamayanlara son derece sağlıklı bir önerimiz var. Diyetisyen Dr. Serpil Doğanay, SAKLAMBAÇ okurları için 5 haftalık bir diyet listesi hazırladı. Yeni yıla yenilenmiş, zayıflamış bir bedenle girmek isteyenler için uygulaması son derece kolay bu diyet listesi ile sağlığınızı da koruyup, bağışıklık sisteminizi güçlendireceksiniz.

ACİL EYLAM PLANI!
"Kış mevsiminin kendini iyice hissettirdiği bugünlerde üzerimize çöken ağırlıklardan (hem fiziksel, hem de psikolojik) kurtulmak, vücut direncimizi artırmak ve gribal enfeksiyonlarla mücadele etmek için harekete geçelim" diyen Dr. Doğanay, herkesi, yılbaşından önce acil eylem planı uygulamaya davet ediyor. İşte Dr. Serpil Doğanay'ın ilk hafta diyet listesi:

BİRİNCİ HAFTA
Baş tacımız balık, ilk hafta mönümüzde en sık yer alacak yiyeceğimiz.

KALKINCA
3 kuru kayısı 2 su bardağı su (oda sıcaklığında)

KAHVALTI
4 silme çorba kaşığı müsli 1 elma 2 ceviz içi 1 su bardağı yağsız süt

KUŞLUK
2 küçük mandalina

ÖĞLE
Yeşil salata (1 tatlı kaşığı zeytinyağı konulabilir) 1 karper peyniri kadar beyaz peynir 1 yemek tabağı haşlanmış sebze 1 ince dilim esmer ekmek

ARA
1 adet galeta 1 küçük boy armut

AKŞAM
5 köfte büyüklüğünde ızgara balık (Hamsi, İstavrit, Sarı Kanat, Çinekop, Levrek, Lüfer, Palamut gibi mevsim balıkları) Salata (1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile) 1 ince dilim esmer ekmek

GECE
1 küçük portakal 1 kutu light probiyotik yoğurt

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde