Yeni trend öğle yemeği tatilinde yüz gerdirmek...

Yeni trend öğle yemeği tatilinde yüz gerdirmek...

Kısa sürede genç bir görünüme kavuşmak artık mümkün. Acısız, kesiksiz, pratik bir estetik operasyon yöntemi olan Örümcek Ağı iş insanlarının son dönemdeki yeni gözdesi. Artık yeni trend öğle yemeği tatilinde yüz gerdirmek...

Yeni trend öğle yemeği tatilinde yüz gerdirmek...
16px
24px
04.03.2016 15:50
ABONE OLgoogle
Meral Candan'ın haberi

İŞ hayatı zorlu, rekabet şiddetli. İşinizi ne kadar iyi yaptığınız kadar nasıl göründüğünüz de önemli. Bu nedenle son zamanlarda pek çok kadın ve erkek estetik merkezlerinin yolunu tutuyor. Çünkü tıp alanında yaşanan gelişmeler, estetiği herkes için mümkün kılıyor. Önceleri Sibel Can ya da Ajda Pekkan gibi ünlü isimlerle anılan estetik operasyonlar günümüzde çoğu kişinin gündelik hayatının bir parçası durumunda. Bunlardan biri de ‘Örümcek Ağı’ olarak bilinen ameliyatsız yüz germe tekniği. Günümüzde oldukça popüler olan bu işlemin en büyük özelliği herhangi bir cerrahi müdahaleye gerek olmaması. İşlem süresi ortalama yarım saat. Hatta işlemden sonra hayatınıza kaldığınız yerden devam edebilir, isterseniz makyaj bile yapabilirsiniz. İşlemin pratikliği ve benzerlerine göre fiyat avantajı popülerliğinin artışında etkili. 

ZAMANDAN TASARRUF

‘Örümcek Ağı’ estetiğinin geliştiricisi ise Op. Dr. Bülent Cihantimur. İsim ve patent hakkına sahip olan Cihantimur, bu tekniği 2011 yılından bu yana Estetik International kliniklerinde uyguluyor. Kısa sürede popüler oluşunu ise işlemin sonuçlarından memnun olanların artışına bağlıyor. Bu teknikte iyileşme dönemi gibi bir süreç yok. Yani ‘Örümcek Ağı’ işlemini yaptırıp yarım saat ya da en fazla bir saat içinde klinikten ayrılıp işleriniz varsa halledebilirsiniz. Hayatınıza bir kısıtlama getirmediği için de iş kadınları ve iş adamları tarafından talebi her geçen gün artıyor.

Zamansızlık günümüzün en büyük sorunlarından biri. Alışverişlerimizi mümkünse online olarak yapıyor, restoranda kasada beklememek için mobil ödeme seçeneklerini kullanıyoruz. Yani hiçbir şeye fazla zaman ayırmak istemiyoruz ya da istesek bile çoğunlukla o zamanı bulamıyoruz. Örümcek Ağı estetiği de zamandan tasarruf etmek isteyenler için uygun bir çözüm. Cihantimur, Örümce Ağı estetiğinin öğle arasında bile uygulanabilecek bir teknik olduğuna vurgu yapıyor. İyileşme sürecinde herhangi bir sorun yaşanmadığını, bandaj gibi bir sorun olmadığını ifade den Cihantimur, “Yaptırıyorlar ve hayatlarına kaldıkları yerden devam ediyorlar” diye özetliyor işlemi. 

İŞ İNSANLARINDAN YOĞUN İLGİ

Başka doktorlar tarafından da bu işlem gerçekleştiriliyor, ancak adı ‘ameliyatsız yüz germe işlemi’ olarak geçiyor. Bu işlemi yapanlardan biri olan Dr. Emre Çiçek, işlemi yaptırmak isteyenlerin profilini ise ‘yüksek’ olarak tanımlıyor. Başvuranlar arasında kadınlar kadar erkekler de olduğunun altını çizen Çiçek, “Özgüvenlerini artırmak, prezantabl olmak gibi sebepler öne çıkıyor. Tabii işyerinde bir adım öne geçmek, terfi alabilmek gibi durumlar için de talep ediyorlar” diyor.

Bu işlemi talep edenler sadece iş kadınları ya da iş adamları değil. Çiçek, ev hanımından öğretmene, doktordan mühendise çok sayıda kişinin başvurduğunu anlatıyor.
Tekniği uygulayanlardan bir başkası olan Dr. Meltem Şentürk de işlemin fiyatının çoğu kişiyi cezbettiğine dikkat çekiyor. Şentürk bunu şöyle açıklıyor: “Örümcek Ağı yönteminin maliyeti diğer yöntemlere göre nispeten daha yüksek. Ama yanlış anlaşılmasını istemem bir estetik operasyon ile kıyaslanamaz. Bu da ekonomik özgürlüğünü kazanmış çalışan kadınların daha rahat tercihe etmesine sebep oluyor.”

FİYATI UYGUN

Örümcek Ağı’nın en büyük özelliği ameliyatsız olması ve kısa sürede sonuç vermesi. Bilmeyenler için işlemin nasıl olduğuna dair bir özet geçelim. İşlem öncesi yüze sürülen anestezik krem ile yüzün uyuşması sağlanıyor. Uyuşma gerçekleştiğinde içinde özellikli ipler bulunan iğneler yüze uygulanıyor. Bu ipler aslında yıllardır cerrahi operasyonlarda kullanılan polidiaksanon ipleri. Bu iplerin cilt altına yerleştirilmesi iğneler aracılığı ile oluyor. İşlem de adını bu iplerin iğneler vasıtasıyla cilt alt dokusuna örümcek ağı gibi işlenmesinden alıyor.

BİR YANAĞA 100 İP

Dr. Cihantimur kişinin cilt yapısına ve durumuna göre bazen bir yanağa 100’den fazla ip yerleştirilebildiğini belirtiyor. Uygulamanın kişiden kişiye değiştiğini kaydeden Cihantimur, “Herkese aynı adette ip yerleştiremezsiniz. Buradaki belirleyicilik, hastanın cilt yıpranma derecesidir. İşe yaraması için anatomiyi bilmek kadar malzeme kalitesi de önemli” diye konuşuyor. İşlemin maliyeti de bu nedenle değişiyor.

Burada konulacak iplik sayısı ve çeşidi maliyeti etkileyen başlıca faktör olarak karşımıza çıkıyor. 2 bin ile 6 bin TL gibi geniş aralıkta fiyatların söz konusu olduğunu ifade eden Dr. Meltem Şentürk, “Bu fiyat belki klasik yöntemlere göre yüksek görünebilir. Ancak Örümcek Ağı yönteminin etkisinin iki yıl civarında sürdüğü düşünülürse maliyetinin çok yüksek olmadığı görülebilir” diye konuşuyor.

ETKİSİ İKİ YIL SÜRÜYOR

Bu işlemi herkes yaptırabilir. Ancak Dr. Cihantimur, çekildiğinde cildinde bir santimetrede fazla deri fazlalığı olmuşmuş bireylere bu işlemi önermiyor ve bunu “Sonuç almakta zorlanabiliriz” diye açıklıyor. Özellikle yaşlanma belirtileri başlamamış bireylerin bu işlemi geciktirme tedavisi gibi görebileceğini kaydeden Dr. Cihantimur “Ayrıca ince çizgileri, kaz ayakları ve barkod çizgileri belirmiş veya cildinde form kayıpları yaşayanlar da yaptırabilir. Dediğim gibi ne kadar erken başlarsanız o kadar iyi yaşlanmanın önüne geçmiş oluyorsunuz” diyor.

NE KADAR ERKEN O KADAR İYİ

Cilt yıpranma derecesi ne kadar fazla ise yerleştirilen ip sayısının da bir o kadar arttığını vurgulayan Cihantimur bu nedenle zamanında önlem almanın altını çiziyor. İşlemi sürekli geliştirdiğini kaydeden Cihantimur, önümüzdeki dönemde bu alanda ciddi gelişmeler yaşanacağının da sinyallerini veriyor. On yıl içinde artık cerrahi yüz gerdirme operasyonlarının ortadan kalkacağını savunan Cihantimur, insanların anında cevap alabildikleri, iz bırakmayan, sosyal hayatı engellemeyen operasyonlara olan talebinin artacağını anlatıyor.

Dr. Emre Çiçek de önümüzdeki dönemde Örümcek Ağı işleminde ikii yıl olan kalıcılık süresinin uzamasına yönelik çalışmalar olmasını beklediğini ifade ediyor. Şentürk de iplikte yaşanan gelişmelerin altını çizerek “İplikler kısa sürede çok hızlı gelişim gösterdiği için bu yöntem ile önümüzdeki süreçte plastik cerrahi operasyonlarının sınırlarını daraltacağı öngörülüyor” diyor.

Herkes yaptırabilir

İşlemin temelinde, azalan kolajenin yerine, bedenin tekrar kolajen üretmesine teşvik edici bir mekanizma yatıyor. Deri altındaki iplerin güçlü bir lifting etkisi sağlaması ile vücut reaksiyon veriyor. Anında biyolojik fibroplast, kolajen ve elastin üretmeye başlıyor. Bu sayede lifting etkisi çifte katlanıyor. Cilt canlanıp, toparlanıyor ve geriliyor. Bu işlemi herkes yaptırabiliyor. Ancak işlem özellikle yüzünde kırışıklıkları olan, yüzünde sarkma yaşayan, alt göz kapak ve çevresinde kırışıklıkları olan, dudak ve ağız çevresinde form kaybı yaşayan, çene altı çizgisi ve gıdısı belirgin hale gelen, yüzünü gençleştirmek ve yenilemek isteyen kişiler için faydalı. Yüze uygulanacak ip sayısı kişinin cilt yapısı, yaşı ve durumuna göre değişkenlik gösteriyor. Örneğin 30’lu yaşlardaki bir kadın hastaya genel olarak 100 adet ip uygulanırken, yaş ilerledikçe kullanılan ip sayısı artabiliyor. Cilt altına yerleştirilen iplerin erime süresi altı ay. Ancak işlemi yaptırdıktan ü ay sonra ciltteki değişimleri gözlemek mümkün. Zaman geçtikçe yeniden ihtiyaç duyulması halinde işlemin tekrarlanması mümkün. 

Para Dergisi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde