Yeni trend korkutarak para kazanmak

Yeni trend korkutarak para kazanmak

Korkunun ecele faydası yok ama işsizliğe oldu. Lunaparklardaki korku tünelleri işsiz gençler için yeni bir iş kapısı haline geldi.

Yeni trend korkutarak para kazanmak
16px
24px
06.09.2011 05:51
ABONE OLgoogle

 Genç işsizliğin yüzde 17.5’e ulaştığı Türkiye’de sıradışı bir iş kapısı açıldı. Kulağa garip gelse de işyerinin adı korku tüneli... Görev tanımı da canavar, hayalet, zombi...

Alışveriş merkezlerine lunapark konseptini adapte eden Starpark Lunapark, açtığı eğlence merkezlerindeki korku tünellerinde maketlerden canavarlar kullanmak yerine istihdam yoluna gitti.
Korku tüneli ziyaretçileri etten kemikten canavarlarla eğlencede tavan yaparken, gençler de yaklaşık 800 TL maaş, sigorta artı yemek ile iş bulmanın mutluluğunu yaşıyor.

50 şubesi var

Geçmişi 1950’lere dayanan Starpark Lunapark, son yıllarda alışveriş merkezlerinde yeni bir yatırımcı olarak dikkat çekiyor. Türkiye genelinde yeni açılan birçok alışveriş merkezinde şube açan Starpark’ın şu anda 50’ye yakın şubesi bulunuyor. Şirket 50 şubesi 300’ün üzerinde kişiye istihdam sağlıyor. Gençler için eğlenceli bir iş fırsatı yaratan Starpark’taki korku tüneli de bunlardan biri... Sadece korku tünellerinde 3 kişi ziyaretçileri korkutmak için efor sarf ediyor.

Starpark Lunaparkçılık Sanayi’nin sahibi Galip Sakder, “Zamanla lunaparklarda insanların yerini makineler aldı. Özellikle 80’li yıllarda tünellerde korku materyalleri kullanmaya başladık. Ama ziyaretçilerimizden gelen talep üzerine lunaparkların ilk yıllarına döndük. Canlı canavarlar ziyaretçi sayımızı arttırdı” diyor.

Herhangi bir güvenlik sıkıntısı yaşanmaması için geniş güvenlik önlemleri aldıklarını anlatan Sakder, şu açıklamayı yapıyor: “Tünelin içinde gece görüşlü kameralarla kayıt yapıyoruz. Çalışanlara yapacakları hareketleri öğretiyoruz. Belirlenen noktaların dışına çıkmaları yasak.”

Sibel Cingi/Radikal

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde