Yeni kuruldu, 7 ay içinde 7.5 milyon dolar ciro yaptı

Yeni kuruldu, 7 ay içinde 7.5 milyon dolar ciro yaptı

İstanbul’un taşı toprağı altın deyişi, tüm Türkiye’yi kapsar biçimde gerçek oldu...

Yeni kuruldu, 7 ay içinde 7.5 milyon dolar ciro yaptı
16px
24px
02.07.2011 08:14
ABONE OLgoogle

Türkiye’nin az rastlanan mermer ve doğaltaşlarını bulup satmak üzere yola çıkan bir şirket 7 ay içinde 7.5 milyon dolar ciro yaptı. 7 ay önce kurulan ‘Stone Terroir’ adlı firma, ABD başta olmak üzere 30 ülkeye Türk taşı satıyor.

Şirket yöneticisi Adnan Bora Gürbüztürk, “Türkiye doğaltaşta çok zengin. Ancak bej mermer ve Denizli traverteni dışında taş bilinmiyor. Biz Türkiye’nin her yerindeki ocakları gezip alım yapan bir ekip kurduk. Bulduğumuz özel taşları Denizli’deki fabrikamızda işleyip dünyaya satıyoruz” diyor.

20 bin euro’luk taş

Özellikle Erzurum’daki bir ocaktan satın aldıkları ‘blue jean’ adı verilen mavi mermerin yurtdışında büyük ilgi gördüğünü söyleyen Gürbüztürk, bu yıl 15 milyon doların üzerinde ciro beklediklerini belirtiyor. Şirket yöneticisi Mutlu Çelik ise şunları anlatıyor:

“İşe ihracatla başladık. Şimdi gözümüzü iç pazara çeviriyoruz. Maslak’ta bir showroom açtık. Buradaki konseptimiz gezegenler. Bilinmeyen taşlar sattığımız için çoğuna gezegen adı verdik. İlginç Türk taşlarının yanı sıra yeşim, akik, kuvars, sedef ve obsidyen gibi yarı değerli taşlardan yapılmış plakaları da yurtdışından getirip satışa sunduk. Bazı plakaların fiyatı 20 bin euro’yu buluyor.”

Serkan Arman/Milliyet

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde