Yeni elektrikli otomobil: Tek şarjla menzili 500 km

Yeni elektrikli otomobil: Tek şarjla menzili 500 km

Audi yeni elektrikli otomobil konsepti Gran Turismo e-tron Sportback’i tanıttı.

Yeni elektrikli otomobil: Tek şarjla menzili 500 km
16px
24px
02.05.2017 11:58
ABONE OLgoogle

Güçlü model tek şarjda 500 kilometre yol alırken, turbo desteğiyle 496 beygirlik güç sunuyor.

Audi, dört kapılı Gran Turismo e-tron Sportback konseptini tanıttı. 320 kW’lık elektrikli bir motor gücüne sahip olan model, markanın elektrik mobilite yolculuğunda önemli bir kilometre taşı niteliği taşıyor.

Quattro dört tekerlekten çekiş sistemiyle araç, 429 beygir güç üretiyor. Turbo yüklemeyle aracın beygiri 496’a kadar çıkarken, 0’dan 100 kilometre hıza yalnızca 4,5 saniyede çıkıyor. Otomobilin 95 kilovat saat enerji kapasiteli bataryası sayesinde toplam menzili 500 kilometrenin üzerinde.

Otomobilde yan aynaların yerini ufak kameralar alıyor. Hava sürtünmesini ve rüzgar sesini azaltan bu teknoloji sayesinde alışıldık yan aynalardaki kör nokta sorunu tümüyle ortadan kalkıyor ve sürücünün sağ ve sol çaprazında görüş açısı engellenmiyor.

250 LED İLE AYDINLATIYOR

Otomobilin ön ve arkasında yer alan ve dijital olarak kumanda edilen Matrix LED üniteleri, harika bir aydınlatma sağlıyor. Gündüz farlarının altında, tek çerçeveli ızgaranın iki tarafında bulunan ve her biri 250 LED’den oluşan iki geniş aydınlatm

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde