Yeni Yüzyıl’ın yeni patronunun önlenemez yükselişi…

Yeni Yüzyıl’ın yeni patronunun önlenemez yükselişi…

Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı avukat Mansur Topçuoğlu tarafından isim hakkı satın alınarak yayın hayatına başlayan yeni Yeni Yüzyıl gazetesi, ilk günlerdeki performansıyla havuz medyasının yeni üyesi olmaya aday olduğunu gösterdi.

Yeni Yüzyıl’ın yeni patronunun önlenemez yükselişi…
16px
24px
08.11.2015 17:32
ABONE OLgoogle
Esin Gedik'in yazısı

Yeni Yüzyıl’ın yeni patronunun uyanıklığı


Dinç Bilgin’in sahibi olduğu dönemde Sabah Grubu tarafından çıkarılan Yeni Yüzyıl Gazetesi, 5 Kasım’da yeniden yayımlanmaya başlandı. Gazetenin isim hakkı, eski başyazarı Okay Gönensin’deydi. Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı avukat Mansur Topçuoğlu tarafından isim hakkı satın alınarak yayın hayatına başlayan yeni Yeni Yüzyıl gazetesi, ilk günlerdeki performansıyla havuz medyasının yeni üyesi olmaya aday olduğunu gösterdi. 

Asıl dikkat çekici olan gazetenin sahibi olan avukat Mansur Topçuoğlu’nun önlenemez yükselişi…

Haliç Üniversitesi aslında Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı’na ait. Vakfın kurucusu da Dr. Gündüz Gedikoğlu. Gündüz Gedikoğlu, vakıf işlemlerinde usulsüzlük yaptığı, gereksiz para harcadığı gibi gerekçelerle görevden alındı, hatta vakfın bazı üyeleri de Gedikoğlu’nun “akıl sağlığı yerinde olmadığı” gerekçesiyle dava açtı. İşte bu süreçte oluşan yönetim boşluğundan yararlanan avukat Topçuoğlu, vakfın yönetim kurulu başkanlığına seçildi. İddialar Topçuoğlu’nun o dönemde kendisine yakın isimleri vakfa aldığı ve daha sonra da yönetime oturduğu yönünde… 

Daha önce AKP’den Şişli Belediye Başkan Adayı da olan Topçuoğlu, kısa bir süre önce Hürriyet Gazetesi’nden Vahap Munyar’a verdiği röportajda kendisi anlatmış bu gerçekleri… Önce Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı’na ait olan Haliç Üniversitesi’ni satın aldığını söyleyen daha sonra Gedikoğlu’nun itirazları üzerine “Hayır üniversiteyi satın almadım, Haliç Koleji’ni satın aldım” diyor. Topçuoğlu, gayet rahat bir şekilde “Biz 8 kardeş, 2 baldızla ve 6 şirketle o vakfı yönetiyoruz” diyerek vakfı bir aile şirketine dönüştürdüklerini de gizlemiyor. 

Vakıf senedine göre ölene kadar vakfın başkanlığını yapma hakkı olan Gündüz Gedikoğlu, Topçuoğlu hakkında dava açmış. Üniversitenin faaliyetlerini ve gelirlerini kendilerinden ve diğer vakıf üyelerinden sakladığını belirten Gedikoğlu, “Topçuoğlu ve ekibini vakıf senedinde yapmak istedikleri değişiklikler nedeniyle Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne şikayet ettik. Üniversitenin gelirlerinin denetlenmesi için de Maliye Bakanlığı Gelirler Genel Müdürlüğü’ne başvuruda bulunduk. Ayrıca Kamu Denetçiliği Kurumu’na yaptığımız başvuruda şu an YÖK’e ulaşmış durumda” diyor. 

Aslında bu Topçuoğlu adına açılan ilk dava değil, 2013 yılında da benzer bir durum yaşanmış, Topçuoğlu yönetimi acze düşürdüğü için görevden alınmıştı ancak bir süre sonra yine aynı koltuğa oturmuştu. Topçuoğlu’nun faaliyet alanı, bu vakıfla sınırlı değil. Kendisi Turing’le de ilgileniyor. Turing’de de AKP adına çalıştığını söyleyen Topçuoğlu, “Beni bazı AK Partili isimler oradan dışlamaya çalışıyorlar, orada da rövanşı almaya hazırlanıyorum” diyor aynı röportajda… 

Bu dönemde Topçuoğlu’nun yeni başarılarını duyacağız diye düşünüyorum.

Yurt Gazetesi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde