Yeni Şafak'ın sahibi Albayrak'tan faizli tahvil ihracı

Yeni Şafak'ın sahibi Albayrak'tan faizli tahvil ihracı

Yeni Şafak gazetesi ve TVNet televizyonunu bünyesinde barındıran Albayrak Grubu'nun faizli tahvil ihracı ile 80 milyon lira borçlandığı ortaya çıktı.

Yeni Şafak'ın sahibi Albayrak'tan faizli tahvil ihracı
16px
24px
15.06.2015 09:35
ABONE OLgoogle
Albayrak Grubu bünyesinde faaliyet gösteren, Ereğli Tekstil Turizm Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin Sermaye Piyasası Kurulu'ndan 200 milyon TL tutarındaki tahvil ihracı için izin aldığı tespit edildi.

İhraç iznini gösteren ihraç belgesi Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) 20 Mayıs'ta  yayımlanırken 200 milyon liralık tahvil tavanı belirleyen şirket geçtiğimiz hafta 80 milyon liralık tahvil ihracı gerçekleştirdi. Daha önce 5 Haziran 2013 tarihinde 100 milyon TL tutarında tahvil ihraç eden şirketin bu tahvil ihracından doğan faiz borçlarını ödemeye devam ettiği öğrenildi.

Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı Muzaffer Albayrak'ın, başkan yardımcılığını da Faruk Albayrak'ın yaptığı Ereğli AŞ'nin KAP'a yaptığı açıklama da şu ifadeler kullanıldı: “Şirketimizin yurtiçinde ve toplam 200 milyon TL tutarındaki ihraç tavanı içerisinde kalmak kaydıyla bir yıllık dönem içerisinde bir veya daha fazla seferde gerçekleştirilmek üzere ve halka arz edilmeksizin nitelikli yatırımcılara satılmak amacıyla ihraç edilecek borçlanma aracına ilişkin Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylanan ihraç belgesi ekte yer almaktadır.”

Tahvil borçlanma aracı olarak kullanılırken borçlanan kişi borcu karşılığında belirli vadelerde borç veren kişiye faiz ödüyor. Tahvilin vadesi dolunca da anaparasını geri ödüyor. Faize mesafeli duran muhafazakâr kesim ise islami tahvil olarak da tanımlanan kira sertifikası ihraç ediyor. Katılım bankaları da kira sertifikası ihraç ederek faizsiz borçlanma işlemi gerçekleştiriyor.

80 milyon liralık tahvil ihracı gerçekleştiren Ereğli Tekstil, geçen yıl milli tank Altay ihalesini kazanan Tümosan Motor AŞ'ye yüzde 78 oranında ortak konumunda. 1937'de Sümerbank tarafından kurulan Ereğli Entegre Tekstil Fabrikası, Albayrak tarafından 1997'de satın alınmıştı.

Ereğli Tekstil, Balıkesir SEKA ve Trabzon Limanı'nı alan Albayrak Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Albayrak ve kardeşlerinin de aralarında bulunduğu 11 kişi Büyükşehir Belediyesi'nden alınan ihalelere fesat karıştırmaktan mahkûm olarak 1 yıl ihalelere girme yasağı almıştı. Bu cezalar daha sonra ertelenmişti. 
Abdülkadir Cembekli/Zaman
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde