Yeni İstihdam Kalkanı Paketi açıklandı! İşten çıkarma yasağı 3 ay daha uzatılacak

Yeni İstihdam Kalkanı Paketi açıklandı! İşten çıkarma yasağı 3 ay daha uzatılacak

Yeni İstihdam Kalkanı Paketi'ne göre, salgınla getirilen işten çıkarma yasağı 3 ay daha uzatılacak. Ücretsiz izne çıkarılan işçilere nakit desteği 3 ay daha sürecek.

Yeni İstihdam Kalkanı Paketi açıklandı! İşten çıkarma yasağı 3 ay daha uzatılacak
16px
24px
09.06.2020 12:16
ABONE OLgoogle

Normalleşme sürecinde 'Yeni İstihdam Kalkanı' paketinin ayrıntıları belli oldu. NTV'nin haberine göre, salgın ile getirilen işten çıkarma yasağı 3 ay daha uzatılacak.  

Yeni düzenleme kapsamında ayrıca;

- Ücretsiz izne çıkarılan işçilere nakit desteği 3 ay daha sürecek.

- Kısa çalışma ödeneği uygulaması model değişikliğile devam edecek.

- İşverene istihdamı koruması karşılığında teşvik verilmesi gündemde.

17 Temmuz'da bitecekti

Koronavirüs salgınında çalışanların olumsuz etkilenmesini en aza indirmek için 17 Nisan tarihinde firmalara 3 ay boyunca işten çıkarma yasağı getirilmişti. Yasak normalde 17 Temmuz'a kadar devam edecekti. 3 aylık uzatma ile birlikte yasak 17 Ekim'e kadar uzatılmış olacak.

Destek sürecek

Yine salgın döneminde getirilen ücretsiz izne çıkarma hakkı kapsamında sözleşmesi feshedilmeden ücretsiz izne çıkarılanlara verilen 1170 TL sosyal destek sürdürülecek.

İLAVE TEŞVİK

İstihdamı koruma yanında istihdamı artırmaya yönelik olarak da bir dizi teşvik üzerinde çalışıldığı haberde yer aldı.

Buna göre, gençlerin ve 50 yaş üstü kişilerin istihdamını kolaylaştırmak için esnek çalışma imkanı sağlanacak. Bu kişilerle süreli iş sözleşmesi yapılması kolaylaştırılacak, haftalık çalışma saatinde esneklik sağlanacak.

Kayıtdışılıkla mücadele kapsamında, kayıt dışı çalıştırılanlar sigortalı olarak istihdam edilirse bu kişilere teşvik verilecek.

İşten çıkarma yapan işletmeler, yeni istihdam yaparlarsa teşvik alacaklar. İstihdamı koruyan, işten çıkarma yapmayan işletmelere de teşvik verilecek.

Bu arada, getirilecek teşviklerin sigorta prim ve vergi teşviki yönünde olacağı, teşvik olarak verilen kısmın İşsizlik Sigortası Fonundan karşılanması üzerinde durulduğu öğrenildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde