Yeni Hal Yasası yürürlüğe girdi

Yeni Hal Yasası yürürlüğe girdi

Toptancı Halleri ile ilgili düzenlemeyi içeren yasa 1 Ocak 2012 tarihi ile yürürlüğe girdi.

Yeni Hal Yasası yürürlüğe girdi
16px
24px
09.01.2012 23:23
ABONE OLgoogle

Gıda Tarım ve Hayvancılık Ankara İl Müdürü Muhsin Temel, yasanın gıda güvenirliği ve takibi kısmını Gıda tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na verildiğini ifade ederek "Bundan sonra ürünlerin gıda güvenliğini daha etkin yapılacağını ve oluşturulan künye sistemi ile Ayaş domatesi yemek isteyen kişi rahatlıkla yiyebilecek. Bu sistemle başka yerde üretilen domatesin Ayaş domatesi olarak söylenemeyeceği bu gibi künyede oluşan yalan beyanlardan dolayı ağır yükümlülükler getirildi." dedi.
 
Ankara Sebze Komisyoncuları Derneği (ASEMKOM) yetkilisi Mehmet Kaytanbıyık ise yapılan yasa ile komisyoncuların fazla bilgilendirilmediğini belirterek "Kimsenin şu anda fazla bilgisi yok .Sanayi Ticaret Ve Bilim Bakanlığı Büyükşehir Belediyesi ve Derneğin bir araya gelip komisyonculara yasanın getirilerini ve önlemlerini tek tek anlatılması gerekli." dedi.
 
Kaytanbıyık, kar hadleri düşürüldüğü için Ankara Büyükşehir Belediyesi bu konuda artık fazla önem vermediğinin altını çizdi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde