Yeni Göz'desi Londra

Yeni Göz'desi Londra

Ünlü işadamının çocukları, girişimcilikte sınır tanımıyor...

Yeni Göz'desi Londra
16px
24px
14.06.2013 14:42
ABONE OLgoogle

Daha önce Dünya Göz Hastaneleri’nin kurucusu Eray Kapıcıoğlu’nun çocuklarının yeni bir girişimini yazmıştık.

“Melike Kapıcıoğlu Tasarım ve Dizayn Sanayi ve Ticaret” unvanlı şirketin hisselerinin yüzde 60’ı Melike Kapıcıoğlu’na, kalan yüzde 40’ı ise kardeşleri Elif, Demet, Vahit ve Cemile Kapıcıoğlu’na aitti. Şirketin genel sermaye yapısından da anlaşılacağı üzere işin fiili sahibi ve yürütücüsü Melike Kapıcıoğlu’ydu.

28 yaşındaki yeni girişimci, geçen bir yıl içinde hayli mesafe aldı. Öğrendiğimize göre, obje ve mücevher tasarlayan Kapıcıoğlu, ‘Melie’ markasıyla müşterilerine hizmet veriyor. Bu markayla ilk mağazasını da iki ay önce Nişantaşı Atiye Sokak’ta açtı.

Melike Kapıcıoğlu, yurtiçinde yakın zamanda başka bir mağaza açma düşüncesi olmadığını söylüyor. Ancak hedefinin tasarımlarını yurtdışında sergilemek olduğunu vurgulayan Kapıcıoğlu, “Eğitim aldığım, bana ilham veren ve çok sevdiğim Londra, yurtdışında mağaza açmak için aklıma gelen ilk şehir” diyor.

Melike Kapıcıoğlu işletme eğitimi almış ancak tasarım hayatının hep bir parçası olmuş. Üniversite öğrenimi sırasında mücevher tasarım atölyelerine katılan Kapıcıoğlu, üniversiteden sonra da Bilgi Üniversitesi’nde “Tasarım Kültürü ve Yönetim” programına katılmış. Kendi adından esinlenerek koyduğu markasının özelliğini Kapıcıoğlu şöyle anlatıyor:

“Melie mücevher markasından çok kadın ve kadına ait olan objeler ve mücevherler sunan bir marka. İlk koleksiyonu ‘Aşkın Kokusu’nun ana parçalarını kullanılabilir altın ve değerli taşlarla süslenmiş, parfüm şişeleri oluşturuyor. Bu durumda çok rahat söyleyebilirim ki hem estetik hem de işlevselliği olan mücevherler Melie’yi ayrıştıran en önemli nokta olacak.”

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde