Yemeksepeti, o ülkede pazar liderini aldı

Yemeksepeti, o ülkede pazar liderini aldı

Yemeksepeti global pazardaki büyüme hedefleri doğrultusunda önemli bir adım daha atarak pazar lideri şirketi aldı

Yemeksepeti, o ülkede pazar liderini aldı
16px
24px
11.11.2014 13:03
ABONE OLgoogle
Online yemek siparişinde Ürdün’ün pazar lideri konumunda olan ifood.jo’ya yatırım yapan Yemeksepeti, bu şekilde hizmet verdiği ülke sayısını Türkiye dahil 8’e yükseltti. 

Yemeksepeti, yapılan anlaşma kapsamında ifood.jo’nun çoğunluk hissesini satın aldı. Bu yatırımla birlikte Yemeksepeti, ifood.jo’nun hızlı büyüme sürecine stratejik ve finansal anlamda katkıda bulunacak. ifood.jo Ürdün pazarında kendi markasıyla hizmet vermeye devam edecek. 

“Yemeksepeti yurt dışı hedeflerine kararlı adımlarla ilerliyor”

Ürdün ve bölgenin Türkiye’ye benzerliğinden bahseden Yemeksepeti CEO’su Nevzat Aydın, “Yeni girdiğimiz pazarlarda nüfus ve satın alım gücünün önemi kadar o pazarın dengeleri ve kültürünü de bilmek gerekiyor. Bu anlamda Yemeksepeti’nin Türkiye’de elde ettiği başarıyı tüm bölgede de yakalayacağını öngörüyoruz. Ürdün’de ifood.jo’ya yaptığımız yatırım, Yemeksepeti’nin yurtdışı hedeflerinde ne kadar kararlı adımlarla ilerlediğinin bir göstergesi. Bundan sonra da potansiyel gördüğümüz pazarlarda satın almalarla yolumuza devam edeceğiz” dedi. 

Satın almanın ardından konuşan ifood.jo Kurucusu Omar Akel ise, Yemeksepeti gibi sektörde uzman olan ve finansal anlamda kendilerine gerekli desteği verebilecek global bir oyuncu ile ortaklık yapmaktan büyük heyecan duyduklarını ifade etti. Akel, “Yemeksepeti Türkiye, Ortadoğu ve Yunanistan’daki başarısını yakından takip ettiğimiz bir şirket. Türkiye pazarındaki etkileyici başarısının yanı sıra yurt dışında da yüzde 200 gibi çarpıcı büyüme oranları yakaladığını biliyoruz. Bu doğrultuda yaptığımız anlaşmanın, vizyon ve strateji anlamında ifood.jo’yu çok daha iyi bir konuma taşıyacağına eminiz” dedi.

ifood.jo, 2011 yılında Omar Akel ve Zeid Husban’ın ortaklığında kuruldu. Şu anda Amman, Akabe, İrbid, Madabaa, Yeni Zerka ve Zerka’da hizmet veren şirket online yemek siparişi alanında Ürdün’de pazar lideri konumunda. Ifood.jo, Ürdün’deki 200’e yakın popüler restoranla, 25.000’den fazla kullanıcısına web sitesi dışında IOS ve Android uygulamaları ile de hizmet veriyor.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde