Yedi ünlü işadamı için büyük şok

Yedi ünlü işadamı için büyük şok

25 Aralık'ta başlatılan ikinci soruşturma dalgası çerçevesinde 7 işadamının ve 2 şirketin mallarına tedbir konma kararı verildi.

Yedi ünlü işadamı için büyük şok
16px
24px
27.12.2013 13:04
ABONE OLgoogle

25 Aralık'ta başlatılan ikinci soruşturma dalgası çerçevesinde 7 işadamının ve 2 şirketin mallarına tedbir konma kararı verildi. Bu işadamlarından Mehmet Cengiz, ellerine böyle bir karar ulaşmadığını söyledi. Ancak savcılık tedbir kararını doğrularken, ilgili belgelere de Hürriyet ulaştı.

Habertürk Gazetesi'nin haberine göre, 25 Aralık'ta başlayan ikinci dalga operasyon çerçevesinde, savcının işadamlarının mallarına tedbir koyma kararını yerinde bulan Hâkim Süleyman Karaçöl, Abdullah Tivnikli, Mustafa Latif Topbaş, Cemal Kalyoncu, Ömer Faruk Kalyoncu, Mehmet Cengiz, Üsame Kutub ve Cengiz Aktürk’ün mallarına tedbir kararı aldı. Yine aynı kapsamda Kalyon Grubu’na ait Zirve Holding ile Cengiz Aktürk’ün şirketi Bosphorus 360'ün mallarına da tedbir kararı geldi.

Suçlamalar arasında ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek, ihaleye fesat karıştırmak ve rüşvet’ bulunuyor.

"BÖYLE BİR KARAR ULAŞMADI"

Listede adı geçen isimler arasında yer alan işadamlarından Mehmet Cengiz,  ellerine böyle bir karar ulaşmadığını söyledi. Cengiz, "Biz de gazeteden öğrendik. Avukatlarım beni aradı. Ama ne onların elinde ne de benim elimde böyle bir tedbir kararı var" dedi.

Cengiz, 'Adı geçen diğer işadalarını aradınız mı' sorusuna ise 'Evet onları da aradım, onların da elinde böyle bir karar yok" dedi.

SAVCILIK TEDBİR KARARINI DOĞRULADI

Öte yandan tedbir kararı ile ilgili bilgi veren savcılık kaynakları el koyma kararını doğruladı. Kaynaklar, ilgili şirketlerin bağlı bulundukları  tapu müdürlükleri ve bankalara tedbir yazılarının gönderildiğini söyledi.

Savcılığın doğrulama açıklamasının hemen ardından da Hürriyet ilgili belgelere ulaştı

EL KOYMA KARARI HANGİ MALLARI KAPSIYOR

* Tüm bankalarda bulunan her türlü TL ve döviz cinsi hesapları.
* Bono, tahvil, yatırım enstrümanı ve kiralık kasaları.
* Gayrimenkulleri ve taşınmazları.
* Kara, deniz ve hava ulaşım araçları.
* Merkezi kayıt kuruluşlarında bulunan hak ve alacakları.
* Üzerlerine kayıtlı ve hisse sahibi oldukları tüm şirket ortaklıkları.
* Sermaye piyasasında işlem gören tüm hisseleri.
* Sigorta şirketlerinde bulunan hak ve alacakları.

Dinçer Gökçe/Hürriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde