Yedek parçacılıktan medya patronluğuna yükselen Aydın Doğan’ın araba sevdası

Yedek parçacılıktan medya patronluğuna yükselen Aydın Doğan’ın araba sevdası

Yedek parça ticareti ile iş hayatına atılan Aydın Doğan'ın araba sevdası bitmiyor...

Yedek parçacılıktan medya patronluğuna yükselen Aydın Doğan’ın araba sevdası
16px
24px
06.12.2019 12:10
ABONE OLgoogle

60 yıllık geçmişe sahip olan Doğan Holding’in medya sektöründen çekildikten sonra ne yapacağı hep merak ediliyordu.

Bugün Doğan Holding şirketleri enerji, sanayi, otomotiv ticareti, finansal hizmetler, medya ve turizm alanlarında faaliyet gösteriyor. Holding, otomotiv sektöründe Suzuki Motorlu Araçlar, Piaggio–Trend Motosiklet, DAF Glokal Motorlu Araçlar ile faaliyette.

Grubun otomotiv sektörüne ilgisi yeni değil. Aydın Doğan’ın 1959’da kurduğu ilk şirketi de otomotiv sektöründe faaliyet gösteriyordu.

O yıllarda otomotiv yedek parça ticareti ile uğraşan Doğan aynı zamanda Koç Holding’e ait Tofaş’ın bayiliğini yapıyordu. Uzun yıllar da bu işi yaptı.

Doğan, Hürriyet, Milliyet, Kanal D başta olmak üzere medya sektöründeki bütün şirketlerini devrederek çıkmıştı. Bu tarihten sonra da ne yapacağı ile ilgili değişik tahminlerde bulunuldu.

Doğan’ın araba sevdasının ağır bastığı ve bu alanda girişimleri olduğu konuşulmuştu. Ekim ayı sonunda Mitsubishi’nin Türkiye distribütörü olan Temsa Motorlu Araçlar Pazarlama ve Dağıtım’ı satın almak üzere görüşmelere başladığı iddia edilmişti.

Bu artık iddia olmaktan çıkmış, ete kemiğe bürünmüş. Taraflar el sıkışmak üzereymiş. Anlaşma an meselesiymiş. Taraflar anlaşma sağlarsa Aydın Doğan, Suzuki’nin yanına Mitsubishi’yi de koymuş olacak…

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde