Yazıklar olsun! AKP ve MHP santrallere 2.5 yıl daha zehir saçma izni verdi

Yazıklar olsun! AKP ve MHP santrallere 2.5 yıl daha zehir saçma izni verdi

CHP'li Ali Fazıl Kasap, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, AKP ve MHP oylarıyla santrallerin baca filtresi takmadan faaliyetlerine devam etmesine karar verildiğini duyurdu.

Yazıklar olsun! AKP ve MHP santrallere 2.5 yıl daha zehir saçma izni verdi
16px
24px
21.11.2019 19:35
ABONE OLgoogle

Türkiye'nin çeşitli illerine dağılmış durumdaki yaklaşık 15 termik santralin baca filtrelerinin takılmasını 2,5 yıl daha erteleyen kanun teklifi AKP ve MHP'lilerin oylarıyla kabul edildi. Karar sonrası CHP'li Ali Fazıl Kasap, "15 termik santral baca filtresi takmadan 2,5 yıl daha halkımızı zehirlemeye devam edecek. Yazıklar olsun" tepkisini gösterdi.

Doğasıyla övündüğümüz ülkemizin birçok köşesine elektrik üretimi için yapılan termik santrallerin yaklaşık 15 tanesinde baca filtresinin değiştirilmediği ya da takılmadığı ortaya çıkmıştı.

Termik santrallerin yakınında yaşayan vatandaşların gündeme getirdiği olay sonrasında TBMM’ye getirilen bir kanun teklifi tartışmaları daha da alevlendirmişti. Teklife göre, Türkiye’nin birçok bölgesine yayılmış durumdaki 15’e yakın termik santralin bacalarında kullanılması gereken filtrelerin takılmasının 2,5 yıl daha ertelenmesi ön görülüyordu.

TEKLİF KABUL EDİLDİ

TBMM’de görüşülen kanun teklifinin AKP ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla kabul edildiğini CHP Kütahya Milletvekili ve TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Dr. Ali Fazıl Kasap duyurdu.

Kasap duyurusunda, “Meclis Genel Kurulunda görüşülen Torba Kanunun 50 maddesi tüm itirazlarımıza rağmen AKP ve MHP'nin oylarıyla kabul edildi. Böylece Türkiye'de bulunan 15 termik santral baca filtresi takmadan 2,5 yıl daha halkımızı zehirlemeye devam edecek. Yazıklar olsun!” dedi.

SON TARİH 31 ARALIK 2022

Elektrik Üretim A.Ş. veya bağlı ortaklık, iştirak, işletme ve işletme birimleri ile varlıklarına ve 4046 sayılı Kanun kapsamında oluşturulacak kamu üretim şirketlerine ve kamu üretim şirketlerine ait üretim tesislerine, özelleştirilmiş olanlara veya özelleştirileceklere çevre mevzuatına uyumuna yönelik yatırımların gerçekleştirilmesi ve çevre mevzuatı açısından gerekli izinlerin tamamlanması amacıyla 31.12.2022 tarihine kadar süre tanınacak.

FİLTRESİ OLMAYAN SANTRALLERDEN BAZILARI;

Termik santraller Kapasite (MW) Sahibi
Afşin-Elbistan A 1.355 Çelikler Holding
Seyitömer 600 Çelikler Holding
Tunçbilek 365 Çelikler Holding
Orhaneli 210 Çelikler Holding
Afşin-Elbistan B 1.440 EÜAŞ (Kamu)
18 Mart Çan 320 EÜAŞ (Kamu)
Çayırhan 620 Ciner Enerji
Kangal 457 Konya Şeker
Soma 990 Konya Şeker
Kemerköy 630 Limak-İçtaş
Yeniköy 420 Limak-İçtaş
Çatalağzı 300 Bereket Enerji
Yatağan 630 Bereket Enerji

CHP: YAZIKLAR OLSUN

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kütahya Milletvekili Dr. Ali Fazıl Kasap, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Meclis Genel Kurulunda görüşülen Torba Kanunun 50 maddesi tüm itirazlarımıza rağmen AKP ve MHP’nin oylarıyla kabul edildi.

13 termik santrale havayı kirletme izni geliyor

Böylece Türkiye’de bulunan 15 termik santral baca filtresi takmadan 2,5 yıl daha halkımızı zehirlemeye devam edecek. Yazıklar olsun!" açıklamalarında bulundu. 

?ref_src=twsrc%5Etfw">November 21, 2019

ADI GEÇEN SANTRALLER KİMİN?

Adı geçen santraller Çelikler Holding, Ciner Enerji, Konya Şeker Enerji, Limak Enerji, İçtaş Enerji ve Bereket Enerji gibi sermaye gruplarına ait.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde