Yazar kasa POS'a 3 ay erteleme

Yazar kasa POS'a 3 ay erteleme

Maliye Bakanlığı, 1 Temmuz'da başlayacak olan yeni nesil ödeme kaydedici cihaz kullanma mecburiyetini 1 Ekim 2013'e erteledi.

Yazar kasa POS'a 3 ay erteleme
16px
24px
29.06.2013 16:33
ABONE OLgoogle

Maliye Bakanlığı, 1 Temmuz'da başlayacak olan yeni nesil ödeme kaydedici cihaz kullanma mecburiyetini 3 ay erteledi. Buna göre ödeme kaydedici cihaz kullanmak zorunda olan mükelleflerden, faaliyetlerinde seyyar EFT-POS cihazı kullananlar ile yol kenarı otopark hizmeti veren mükellefler 1 Ekim 2013 tarihinden itibaren yeni nesil ödeme kaydedici cihazlardan EFT-POS özelliği olanlarını kullanmak zorunda olacak.

 Maliye Bakanlığı'nın Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğ ile 1 Temmuz'da başlayacak olan "Yeni Nesil Ödeme Kaydedici Cihazları" kullanma mecburiyetinin başlama tarihleri ertelendi.

Buna göre yol kenarı otopark hizmeti veren mükellefler 1 Ekim 2013 tarihinden itibaren yeni nesil ödeme kaydedici cihazlardan EFT-POS özelliği olanlarını kullanmak zorunda olacak. 3100 sayılı Katma Değer Vergisi Mükelleflerinin Ödeme Kaydedici Cihazları Kullanmaları Mecburiyeti Hakkında Kanun ve ilgili mevzuatına göre ödeme kaydedici cihaz kullanmak zorunda olan mükelleflerden, faaliyetlerinde seyyar EFT-POS cihazı kullananlar 1 Ekim 2013 tarihinden itibaren yeni nesil ödeme kaydedici cihazlardan EFT-POS özellikli cihazları kullanacak. Kapsama dâhil olan mükelleflerin, mezkûr tarihten sonra kullandıkları tüm seyyar EFT-POS cihazlarının yeni nesil ödeme kaydedici cihaz özelliği bulunacak. Mükellefler bu tarihten önce de söz konusu yeni nesil ödeme kaydedici cihazları alarak kullanabilecek.

 EFT-POS özellikli cihaz kullanma mecburiyetine tâbi olanların, cihazın faturasının düzenlendiği tarihten itibaren 90 gün içerisinde, yani 1 Ekim 2013 tarihinden itibaren 90 günü geçmemek üzere gerekli yazılı işlemleri tamamlaması gerekecek.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde