Yazar Nuh Gönültaş ve Mehmet Gündem gözaltına alındı

Yazar Nuh Gönültaş ve Mehmet Gündem gözaltına alındı

Bugün ve Zaman gazeteleri yazarı Nuh Gönültaş ve Mehmet Gündem'in gözaltına alındığı öğrenildi. İstanbul merkezli 16 ilde devam eden operasyonlarda şu ana kadar aranan 112 kişiden 45’i yakalandı.

Yazar Nuh Gönültaş ve Mehmet Gündem gözaltına alındı
16px
24px
01.11.2017 20:40
ABONE OLgoogle

Gazeteci ve Yazarlar Vakfı’na yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, Bugün ve Zaman gazeteleri yazarı Nuh Gönültaş ve Mehmet Gündem'in gözaltına alındığı öğrenildi. İstanbul merkezli 16 ilde devam eden operasyonlarda şu ana kadar aranan 112 kişiden 45’i yakalandı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fetullah Gülen’in onursal başkanı olduğu Gazeteci ve Yazarlar Vakfı'na yönelik 112 kişi için bu sabah İstanbul merkezli 16 ilde yakalama kararı çıkarılmıştı.

Soruşturmada şu ana kadar 45 kişi gözaltına alındı. Eş zamanlı düzenlenen baskınlarda firari 67 şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü kaydedilirken, Zaman ve Bugün yazarı Nuh Gönültaş’ın, İstanbul’da gizlendiği evde gözaltına alındığı öğrenildi. 

Aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınanlar arasında yazar Mehmet Gündem, gazeteci Behram Kılıç gibi isimlerinde bulunduğu öğrenildi. Gözaltına alınan şüpheliler Vatan Caddesi’ndeki Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne getirildi. Hakkında gözaltı kararı bulunan ve aralarında kapatılan Zaman gazetesinin eski Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı’nın da bulunduğu 67 kişinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde