Yayın lisansından ''1 milyar lira'' girecek

Yayın lisansından ''1 milyar lira'' girecek

Dursun, "Ulusal karasal sayısal televizyon yayın lisansı sıralama ihalesiyle sonucunda 1 milyar liraya yakın bir bütçe ortaya çıktı" dedi.

Yayın lisansından ''1 milyar lira'' girecek
16px
24px
20.04.2013 18:03
ABONE OLgoogle

 

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun, 16-18 Nisan'da gerçekleştirilen ulusal karasal sayısal televizyon yayın lisansı sıralama ihalesi ve bundan sonraki sürece ilişkin sorularını cevapladı.
 
Dursun, "İhale sonucunda ulaşılan rakam 800 milyon liranın üzerine çıkmış bulunuyor. Tabii bir de KDV'si var bu işin. Dolasıyla belki başta hesapladığımızın biraz üzerinde yani 1 milyar liraya yakın bir bütçe ortaya çıktı. Frekanslar kamu malı olduğu için gelir de Hazine malıdır." dedi.
 
"Sayısal yayıncılıkta küçük kalem antenlerle yayın alabilme imkanı ortaya çıkacak" diyen RTÜK Başkanı Dursun, "Herhangi bir kuruluş kendisine tahsisli frekanstan 10 yıl boyunca taahhüt ettiği türde yayın yapacak. 2015 yılının ikinci yarısında radyo frekanslarının da ihalesi tamamlanmış olacak" şeklinde konuştu.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde