Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ndeki Çinlilere yüzde 51'lik hisse devrine ilişkin açıklama

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ndeki Çinlilere yüzde 51'lik hisse devrine ilişkin açıklama

Karayolları Genel Müdürlüğü'nden, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve bağlantı yollarının hisse devrine ilişkin yapılan yazlı açıklamada, 'Bu hisse devri, 3.1 milyar dolar yatırım değerine sahip otoyolun ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün satışı anlamına gelmemektedir' denildi.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ndeki Çinlilere yüzde 51'lik hisse devrine ilişkin açıklama
16px
24px
29.01.2020 10:29
ABONE OLgoogle

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) tarafından Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve bağlantı yollarına ilişkin hisse devrinin, 3.1 milyar dolar yatırım değerine sahip otoyolun ve köprünün satışı anlamına gelmediği belirtilerek, "Projeye ortak olacak şirket, projenin kalan kredi anapara ve faiziyle ilgili yükümlülükleri de hissesi oranında üstlenecektir" denildi. 

Görevli şirketin yüzde 51 hissesinin satılması yönünde bugüne kadar KGM'ye yapılan resmi bir başvurusu bulunmadığı belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi: Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün yüzde 51'i 660 milyon dolara satılıyor

"Bu konuda çalışmaların devam ettiği, hisse devriyle yeni ortaklık yapısının yüzde 49-51 şeklinde olacağı öngörülmektedir. Bu hisse devri, 3.1 milyar dolar yatırım değerine sahip otoyolun ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün satışı anlamına gelmemektedir. Diğer bir ifadeyle, 'Uygulama Sözleşmesi'nde açıklandığı üzere otoyol kesiminin sözleşmeye uygun olarak işletme hakkına sahip görevli şirketin yüzde 51 hissesinin borçlarıyla birlikte devrini ifade etmektedir. Projeye ortak olacak şirket, projenin kalan kredi anapara ve faiziyle ilgili yükümlülükleri de hissesi oranında üstlenecektir.

Hisse satışıyla ülkemize yaklaşık 2 milyar 800 milyon dolar kaynak girişi sağlanacağı tahmin edilmektedir.

Bu tutar, Türkiye'nin gerçekleştirdiği bir projeye bir defada sağlanan en büyük finansal kaynaklardan biri olup, bu hisse talebi, ülkemiz ekonomisine duyulan güvenin bir göstergesidir.

Hisse devri sadece işletme dönemine yönelik olup, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve otoyol, işletme dönemi sonunda KGM'ye devredilecektir."

Yavuz Sultan Selim Köprüsü için 2019'da 3 Milyardan fazla 'Garanti' para ödendi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde