Yaverler ihraç edildi, 1389 asker ordudan atıldı

Yaverler ihraç edildi, 1389 asker ordudan atıldı

TSK'dan 1389 askerin daha ihraç edilmesine ilişkin kanun hükmünde kararname yayınlandı.

Yaverler ihraç edildi, 1389 asker ordudan atıldı
16px
24px
31.07.2016 10:51
ABONE OLgoogle
TSK'dan 1389 askerin daha ihraç edilmesine ilişkin kanun hükmünde kararname yayınlandı.

Bakanlar Kurulu, OHAL kapsamında çıkardığı 2. kararname ile, 9’u general toplam 1389 subay ve astsubayın daha, TSK’dan ihracına karar verdi. İhraç edilen askerler arasında cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaveri Ali Yazıcı da bulunuyor.

Böylelikle ilk kararname ile Silahlı Kuvvetlerden çıkarılan 149’u general toplam 1684 subay ve astsubayla birlikte, 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle, bugüne kadar TSK’dan ihraç edilenlerin sayısı 3073’e yükseldi.

MENDİ’Yİ REHİN ALAN GENERAL

İkinci grup ihraçlar arasında, 15 Temmuz gecesi Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi’nin başına silah dayayıp rehin alan Konya Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Timurcan Ermiş ile MİT TIR’ları davasından tutuklanan Tuğgeneral Hamza Celepoğlu da bulunuyor. Ayrıca tümü Jandarma kadrosunda olan Tümgeneral Murat Kırkaya, Tuğgeneraller Celal Şahin, Birol Şimşek, Sadık Köroğlu, Ali Osman Gürcan, Faruk Bal ve Osman Aslan’da TSK’dan ihraç edildi.

YARBAY TÜRKKAN VE ALİ YAZICI DA VAR

İhraçlar arasında Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ı 15 Temmuz gecesi rehin alan ekipte bulunan emir subayı Yarbay Levent Türkkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaveri Ali Yazıcı, Genelkurmay Başkanlığı Özel Kalem Müdürü Albay Orhan Yıkılkan, Milli Savunma Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Albay Tevfik Gök de bulunuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a suikast planlamasının yapıldığı Muhafız Alayının eski komutanı Albay Tanju Poshor ile Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın ifadesinde ”Ürkütücü biriydi” dediği Albay Fırat Alakuş da TSK’dan ihraç edildi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde