Yavaş: Ankara' imar değişikliğiyle 30 milyar lira birilerinin cebine gitti

Yavaş: Ankara' imar değişikliğiyle 30 milyar lira birilerinin cebine gitti

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Usta gazeteci Uğur Dündar'ın TELE 1’de sunduğu “Demokrasi Arenası” programına katıldı...

Yavaş: Ankara' imar değişikliğiyle 30 milyar lira birilerinin cebine gitti
16px
24px
21.12.2019 10:16
ABONE OLgoogle

Ankara Ticaret Odası (ATO) eski Başkanı Sinan Aygün’ün suç duyurusuyla ilgili konuşan Yavaş, “Ankara’da son 10 yıl içinde imar rantı var. Hep de aynı kişiler yapıyor bu işi. İmar değişikliğinde 30 milyar lira birilerinin cebine gitti. Ben bunu Meclis’te de gündeme getirdim. 80 dosya var, okul yapılması karşılığında hukuksuz olarak verilen” dedi.

Aygün hakkında suç duyurusunda da bulunan Yavaş, “AKP’li Yalçın Akdoğan, FETÖ’cülerin arsa ve mülkleri satıp yurtdışına kaçtığını söylüyor ve bu hisseleri kimsenin almamasını istiyor ancak Sinan Aygün gidip bu arsalardan satın alıyor. Ben buradan cumhuriyet savcılarına suç duyurusunda bulunuyorum bu konuda” ifadelerini kullandı. Şok Sinan Aygün iddiası: 570 milyon TL haksız kazanç elde etti

Sinan Aygün’den gelen mesajları da gösteren Yavaş, “Sinan Aygün benimle sürekli görüşmek istedi ama ben reddettim” dedi. Yavaş, göreve geldiği günden beri Meclis’te kimseye rant sağlanmadığını söyledi ve imar baronlarına geçit vermeyeceklerini belirtti.

Belediyeye kumpas kurulduğunu ifade eden Yavaş şu ifadeleri kullandı;

“-Göz yummuş olsaydık 95 bin çarpı 7 bin ile 10 bin arası kazanç sağlanacaktı. Bu binalarda 600 milyon ile 950 milyon lira arasında bir kazanç elde edilebilirdi. FETÖ'den dolayı gözaltına alınması gerekenleri görüyorsunuz.

-Bu binalar için Sinan Aygün ya FETÖ'ye para ödedi. Ya da ödemediyse gizli ortaklık devam ediyor. Devletin buraya el koyması lazım. Belediyedeki sağlam duruşumuzu görünce Çevre ve Şehircilik bakanlığı aracılığıyla adım atmaya çalışıyor. Ama Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Bodrum'da yaptığını görünce burayı da çatır çatır yıkacağına inanıyorum.

-Bir kumpasın peşindeler yine. Halk ders verdi. Akıllanmıyorlar. Seçimlerde rakibim olan şahıs her türlü şeyi yapıyor. Gelin beraber yönetelim diyoruz. Maç daha yeni başlıyor. Halkın parası, halkın malı, halkın alın teri halka geri dönecek. Yetim hakkı yedirilmeyecek.”

Yavaş, “Seçim öncesi halk bunlara gereken dersi verdi ama akıllanmadılar. Yeni bir kumpasın peşindeler. Parsel parsel Ankara’yı satanların hepsinden hesap soracağım. ” ifadelerini kullandı.

SİNAN AYGÜN MESAJ GÖNDERDİ

İddiaların odağındaki Sinan Aygün, Uğur Dündar’ın yöneteceği bir programda iftiralara yanıt vereceğini belirten bir mesaj gönderdi.

Yavaş ise bu iddiaların artık sadece hakimin yönetiminde konuşulacağını belirtti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde