Yatırımcıyla 333 milyon dolarlık derbi!

Yatırımcıyla 333 milyon dolarlık derbi!

İngiliz futbol kulübü Manchester United yarın ABD'de halka açılıyor.

Yatırımcıyla 333 milyon dolarlık derbi!
16px
24px
09.08.2012 06:55
ABONE OLgoogle

İngiliz futbol kulübü Manchester United yarın ABD'de halka açılıyor. 333 milyon dolarlık fon sağlamayı planlayan kulübün hisselerine taraftarlarından çok ABD'li yatırımcı ilgi gösterdi.

'Kırmızı Şeytanlar' lakaplı İngiliz futbol kulübü Manchester United yarın ABD'de halka açılıyor. 333 milyon dolarlık fon sağlamayı planlayan kulübün hisselerine taraftarlarından çok ABD'li yatırımcılar ilgi gösterdi. Bunda futbolun ABD'de çok popüler olmamasının da etkisi görüldü. Eski oyuncusu David Beckham'ın Los Angeles Galaxy'ye transferi bile Manchester United'in ABD'deki kayıtlı üyesi sayısını 5 binin üzerine çıkaramamıştı.

16-20 dolar aralığında arz edilecek yüzde 10'luk hisse, Kırmızı Şeytanlar'ın piyasa değerini 3.3 milyar dolara çıkaracak. İspanya'nın Real Madrid takımının piyasa değerinin 1.9 milyar dolar üzerindeki bu rakam 134 yıllık kulübün vergi öncesi gelirinin 26 katına eşit.

TARAFTAR GM'Yİ BOYKOT EDİYOR

Wayne Rooney ve Galli Ryan Giggs gibi yıldız oyunculara sahip olan Manchester United'ı 2005 yılında ABD'li Malcolm Glazer 790 milyon Sterlin'e satın almıştı. Glazer, cebinden tuk kuruş vermemiş, bu paranın 374 milyon sterlinini bankalar ve hedge fonlarından borç almış, 275 milyon sterlin tutarında da tahvil satmıştı.

Kulübü büyük borç yükü altına sokan Glazer ailesi taraftarlardan büyük tepki görmüş, Kızıl Şövalyeler adıyla bir grup oluşturan taraftarlar takımı satın almaya çalışmış ancak başaramamıştı.
Glazer, halka arz sonrasında da oyların yüzde 99'una sahip olarak kalacak.

Bu durumu protesto eden taraftarlar halka arzın yanı sıra dünyanın en büyük otomobil üreticisi General Motors (GM) ile imzalanan 559 milyon dolarlık sponsorluk anlaşmasını da protesto ediyor. Anlaşmaya göre Manchester United formalarında 7 yıl GM'ye ait Chevrolet markası yer alacak.
 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde