Yatırım bitti, teşvik çıktı!

Yatırım bitti, teşvik çıktı!

Önümüzdeki dönemde, özellikle ekonomik açıdan en geri durumda bulunan 27 ilde çağrı merkezi yatırımlarının hızlanacağı belirtiliyor.

Yatırım bitti, teşvik çıktı!
16px
24px
20.05.2011 14:42
ABONE OLgoogle

Çağrı merkezleri, istihdam yoğun bir sektör olarak son yıllarda hızlı gelişiyor.

 İrili ufaklı 330 şirketin çalıştığı sektörde seat (koltuk) sayısı 35 bini geçmiş durumda. Önümüzdeki dönemde, özellikle ekonomik açıdan en geri durumda bulunan 27 ilde çağrı merkezi yatırımlarının hızlanacağı belirtiliyor.

Bunun nedeni ise nisan ayında yapılan bir düzenlemeyle, çağrı merkezlerinin artık 4. Bölge’de bulunan illerde yatırım teşviklerinden yararlanabilecek olması...

Geçen hafta görüşme fırsatı bulduğumuz Callpex Çağrı Merkezi Genel Müdürü Oğuz Taşkent, bu konuda Ankara’da en çok kapı aşındıranlardan biri olarak çok sevinmiş. Ancak Callpex, bu teşvikten bir ay önce Bingöl’de 1.000 çalışan kapasiteli bir çağrı merkezi kurmuş.

İlk etapta 100 kişi çalışmaya başlamış. Bingöl Üniversitesi işbirliğiyle yapılan bu yatırım sektöre uğurlu gelmiş olmalı ki, bir ay sonra teşvik kararı çıkmış.

Bingöl’deki yatırımın ilk bölümü doğal olarak bu teşvikten yararlanamamış. Ancak Callpex, bu teşvikten de güç alarak Bingöl’deki yatırımını daha hızlı büyütmeye karar vermiş. Bir yıl sonra 300 kişiye daha istihdam olanağı yaratmayı planlıyor.

Mayıs 2008’de faaliyete başlayan Callpex, 2.5 yılda çalışan sayısını 1.000’e çıkarmış. Ali Sabancı, Haluk Emiroğlu, Prof. Dr. Kemal Cılız ve Lübnanlı yatırımcı Reda Gargour’un ortak olduğu şirketin büyük ortağı ise yüzde 30 payla, Probil’in de ortaklarından olan Turgut Gürsoy...

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde