Yatırım Ajansı’nın yeni Başkanı Bilal Erdoğan'ın okul arkadaşı çıktı

Yatırım Ajansı’nın yeni Başkanı Bilal Erdoğan'ın okul arkadaşı çıktı

Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı başkanlığına atanan Arda Ermut, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın Kartal İmam Hatip Lisesi’nden arkadaşı çıktı

Yatırım Ajansı’nın yeni Başkanı Bilal Erdoğan'ın okul arkadaşı çıktı
16px
24px
08.05.2015 07:48
ABONE OLgoogle
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkanlığı döneminde danışmanlığını yapan İlker Aycı’nın Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu başkanlığına atanmasının ardından boşalan Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı başkanlığına Arda Ermut getirildi.

35 yaşındaki Ermut, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın Kartal İmam Hatip Lisesi’nden arkadaşı. Ermut, Kartal İmam Hatip Mezunları Derneği’nin yönetiminde 2002-2004 yılları arasında muhasip üye olarak görev yapmıştı. Ermut, geçtiğimiz ay THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı’yla birlikte Türk Hava Yolları ile Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress’in yönetim kuruluna üye olarak seçilmişti.

Ermut, ajans başkanlığının yanı sıra SunExpress Yönetim Kurulu üyeliğinden de maaş alacak. Ajans bünyesinde kurulduğu 2007 yılından bu yana görev alan Arda Ermut, son olarak başkan yardımcısı ve Kamu Özel Sektör İşbirliği (PPP) daire başkanı olarak görev yapıyordu.

Personeline yüksek maaş vermesiyle bilinen Başbakanlık Yatırım Ajansı geçtiğimiz aylarda CHP’li Haluk Koç’un açıkladığı VIP torpil listeleriyle gündeme gelmişti. Koç, Tayyip Erdoğan’ın özel kalem müdürlüğünü yapan, Yunus Emre Karaosmanoğlu’nun oğlu Alperen Karaosmanoğlu’nun Avrupa Birliği (AB) Bakan-lığı’ndan açıktan atamayla memur yapıldığını, bir süre sonra da maaşı yüksek Başbakanlık Yatırım Destek Ajan-sı’na geçtiğini açıklamıştı.

Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı, Türkiye’ye gelen yabancı yatırım miktarını artırmak için 2007 yılında kuruldu. Ajansın başkanlığına dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan’ın İsviçre’den getirdiği, 9 dil bilen ve süper danışman olarak anılan Alparslan Korkmaz getirilmişti. Erdoğan’la sorunlar yaşadığı iddia edilen Korkmaz 3,5 yıl görev yaptıktan sonra 3 Ağustos 2010’da istifa etti. Korkmaz’ın görevi süresinde 21 ülkede 15 temsilcilik oluşturuldu.

Dünyada doğrudan 80 bin şirket ile temasa geçildi. Korkmaz’ın çok konuşulan istifasının ardından ajansın başkanlığına Vakıfbank bünyesindeki Güneş Sigorta’nın genel müdürü İlker Aycı atandı.

1994’te Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkanlığı döneminde danışmanı olan AKP İstanbul il başkan yardımcılığı da yapan İlker Aycı döneminde ajanstaki uzman kadro sayısı 30’dan 60’a çıkarıldı. İlk kurulduğu yıllarda yıldızı parlayan Yatırım Ajansı, Aycı döneminde oldukça pasif kaldı.

Aycı, Kamu Görevlileri Etik Kurulu’ndan aldığı uyarı cezasıyla gazetelerde gündeme gelmişti. Kurul, Aycı’nın başdanışmanı Hasan Pehlivan’a brüt 51 bin, net 30 bin TL maaş ödediği, Audi marka makam aracını özensiz ve savurganca kullandığı gerekçesiyle 2012’de uyarı cezası vermişti. Ajansa AKP’li yöneticilerin yakınlarının yüksek maaşlarla alındığı iddiaları zaman zaman gazetelerde gündeme geldi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde