Yatak odanızda rahatlık için....

Yatak odanızda rahatlık için....

Günün yorgunluğunun atıldığı yatak odaları, konforlu ve rahat özellikler taşımalıdır. Deliksiz bir uyku için....

Yatak odanızda rahatlık için....
16px
24px
07.11.2006 09:25
ABONE OLgoogle

Deliksiz bir uyku için duvarda ses yalıtımı bulunmalı, yatak ise ergonomik olmalıdır. Mekanı ferah göstermek için duvarlarda ayna kullanabilirsiniz.

* Evin en çok güneş alan odası yatak odası olarak seçilmelidir.

* Kesintisiz bir uyku için yatak ergonomik olmalıdır.

* Yatağınızı pencere kenarına koymaktan kaçının. Çünkü pencere ve kapı arasında oluşan hava akımı sağlık açısından sakıncalıdır.

* Yatak odasının duvarlarında ve tavanında ses yalıtımı sağlayan malzemeler kullanabilirsiniz.

* Yerden yapılan aydınlatmalar yatak odaları için idealdir. Ancak tavandan bir aydınlatma yapmayı düşünüyorsanız ışığın dağılımına dikkat edin.

* Odanızı büyük göstermek istiyorsanız. Dolap kapakları ya da duvarda ayna kullanabilirsiniz.

SÜRGÜLÜ DOLAP KAPILARI

* Dar bir mekanda kullanım açısından sürgülü kapaklı odalar daha idealdir. Yatak altlarınızı da depolama ünitesi olarak kullanarak mekandan tasarruf edebilirsiniz.

* İşlevsel mobilyalar kullanarak yatak odanızı çok yönlü bir mekan haline getirebilirsiniz. Örneğin çalışma masanızı yatak odanıza koyabilirsiniz.

* Bazı kumaş cinsleri, ışığın da yardımıyla değişik ambianslar yaratılabilir. Bunların başında ipek, tafta gibi ışıltılı kumaşlar gelir.

* Yatak odasındaki mobilyaların hepsinin mutlaka takım olması gerekmiyor. Farklı markaların tasarımlarını bir araya getirerek daha farklı ve zevkinize hitap eden bir mekan oluşturabilirsiniz.

* Komidinler genellikle geniş bir yatağın yanında fazla dikkat çekmez. Bunun yerine yatağınızın bir yanına şifonyer diğer yanına ise antika bir sehpa koyarak özel bir düzenleme yapabilirsiniz.

OKUMA KÖŞESİ YAPIN
* Geniş bir yatak odanız varsa cam önüne bir fiskos ya da küçük bir koltuk koyabilir. Hatta burayı okuma köşesi gibi döşeyebilirsiniz.

* Odanız country çizgileri taşıyorsa; rattan, hasır ve tik ağacından bir bank alabilirsiniz. Eğer klasik hatlara sahipse sandık ya da kanepelere bakabilirsiniz.

* Yatak odanızda kitaplarınızı ya da televizyonunuzu koymak için uygun bir mobilya arıyorsanız, duvar ünitelerine ya da dekoratif raflara göz gezdirmenizde fayda var.

* Eğer evinizin boyutu uygunsa ferahlık sağlamak için soyunma-giyinme bölümünü yatak odanızdan ayrı bir yere yapabilirsiniz.

Yatak alırken nelere dikkat etmeli!

* Sert yatak ortopedik yatak demek değildir. Ortopedik yatak kişinin vücut şekline uyum sağlamalıdır. Bu tarz yataklar vücut ağırlığını eşit şekilde dağıtır.
*
İyi bir yatakta kullanılan malzemeler, mayt oluşumunu engellemeli, toz ve kir tutmamalıdır.
*
Ne kadar kaliteli olursa olsun bir yatağın kullanım ömrü 10 yıldır. Bu sürenin sonunda yatak vücudu destekleme özelliğini kaybeder ve bakterileri barındırmaya başlar.
*
Yatak, vücudun baskı noktalarındaki gerilimi azaltmalıdır. Böylece normalde uyku sırasında yavaşlayan kan dolaşımı hızlanır.
*
Güvenli bir yatak, kullanılan özel kumaşlar sayesinde alev almaz ve kolay kolay tutuşmaz.

Günaydın

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde