Yassıada imara açılıyor: İşte o plan

Yassıada imara açılıyor: İşte o plan

27 Mayıs sürecinde dönemin Başbakanı Adnan Menderes’in tutuklu olarak bulunduğu Yassıada ‘Demokrasi ve Özgürlük Adaları’ ismiyle imara açılıyor.

Yassıada imara açılıyor: İşte o plan
16px
24px
14.05.2015 12:12
ABONE OLgoogle
27 Mayıs sürecinde dönemin Başbakanı Adnan Menderes’in tutuklu olarak bulunduğu Yassıada ‘Demokrasi ve Özgürlük Adaları’ ismiyle imara açılıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 17 Haziran 2013’te hazırladığı imar planı çerçevesinde adada otel restoran ve sosyal tesisler bulunacak. Adaya yapılacak tesisler arasında 'sonsuzluk iskelesi' ve 'demokrasi feneri' isimli yapılar da bulunuyor.

 Adanın doğal yapısını bozmayacak şekilde yapılması öngörülen tesisler, arsa büyüklüğünün yüzde 65'ni geçmeyecek. Yassıada ile birlikte imar planı hazırlanan Sivriada’nın imar planı için yürütmeyi durdurma kararı verilmişti.


Adaya yüzde 65 yapılaşma izni bulunuyor

1976’DA SİT ALANI İLAN EDİLMİŞTİ

Marmara Denizi’ndeki tüm adalarla birlikte 1976 yılında korunması gerekli doğal ve tarihi SİT ilan edilen Yassıada, 2011 yılında da 3. derece arkeolojik SİT olarak tescillendi. 27 Nisan 2011’de Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devredilen ada, Kasım 2012’de SİT'ten çıkarıldı. Nisan 2013’te torba yasa ile kültür ve turizm tesisinin önü açıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yaptığı 1/ 5000 ve 1/1000 ölçekli imar planları ile adaya otel, restoran, konferans ve kongre merkezleri, konaklama tesisleri yapılmasının startı verildi.

HÜKÜMETİ BURADA TOPLAYALIM

Başbakan Ahmet Davutoğlu ise bugün Yassıada’yı imara açan ‘Demokrasi ve Özgürlük Adaları’nın temel atma töreninde konuştu. Davutoğlu, “Şu mekanda yaşanan acılara hürmet esastır. Bu mekanda hiçbir eğlenceyapılmayacaktır. Kongreler yapılacak. Herkes yaptığıyla hesaba çekilecektir. Muhalefet partilerine sesleniyorum. Her 27 Mayıs’ta TBMM’yi burada toplayalım” dedi. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde