Yassıada için tarihi gün: İlk kazma...

Yassıada için tarihi gün: İlk kazma...

Adnan Menderes ve arkadaşlarının yargılandığı Yassıada için planlanan “Demokrasi ve Özgürlük Adaları” projesinde ilk kazma Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da katılımıyla bugün vuruluyor.

Yassıada için tarihi gün: İlk kazma...
16px
24px
14.05.2015 04:28
ABONE OLgoogle
Adnan Menderes ve arkadaşlarının yargılandığı Yassıada için planlanan “Demokrasi ve Özgürlük Adaları” projesinde ilk kazma Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da katılımıyla bugün vuruluyor. Temel atma töreni için dün adada çeşitli düzenlemeler yapıldı
Yassıada, proje, temel atma töreni

27 Mayıs 1960 Darbesi’nden sonra iktidardan uzaklaştırılan Demokrat Parti yönetiminin, cunta tarafından kurulan özel mahkemede yargılandığı ve Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan’ın idam cezasına çarptırıldığı Yassıada ile hemen yakınındaki Sivriada, geçtiğimiz hafta imzalanan protokolle TOBB iştiraklerinden Gümrük ve Turizm İşletmeleri A.Ş.’ye devredildi.

İnşaat ruhsatları da tamamlanan adalarda “Demokrasi ve Özgürlük Adaları” isimli projenin ilk kazması bugün vurulacak. Temel atma törenine Başbakan Ahmet Davutoğlu’yla birlikte Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da katılacak.

‘TURİZME AÇILIYOR’ İDDİASI

Bazı kesimlerin “Turizme açılıyor”, “Eğlence merkezleri yapılacak” yorumlarıyla eleştiri getirdiği projede konaklama için otel, bungalov, kafe ve restoranların yanı sıra, Demokrasi Feneri, Sonsuzluk İskelesi, helikopter pisti, Özgürlük Platformu, dört ayrı kafe ve restoran, park, Demokrasi Şehitleri Anıtı, kütüphane, müze ve konferans salonu, meydan, tekne yanaşma yeri, 27 Mayıs’ı canlandırma yeri, teraslar, dini tesisler, sergi salonları yer alıyor.

YAP-İŞLET-DEVRET YÖNTEMİ

Yap-işlet, devret modeli ile TOBB tarafından yapılacak proje 103 bin 700 metrekare büyüklüğünde olacak. TOBB, tesisleri 30 yıl işletip bakanlığa devredecek. Projenin 1 yılda tamamlanması planlanıyor. Yassıada’ya proje yatırımı yapılırken Sivriada ise sadece turizm yatırımına açılacak. Projeye yapılacak yatırım toplamının 200 milyon Euro’yu bulması bekleniyor.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde