Yaşlılığında yakınlarına yük olmak istemeyen BES’e geliyor

Yaşlılığında yakınlarına yük olmak istemeyen BES’e geliyor

36 ülkede faaliyet gösteren BNP Paribas Cardif Türkiye’nin de dahil olduğu 8 ülkede tüketicilerin sigortaya bakış açılarını belirlemek üzere kapsamlı bir araştırma gerçekleştirdi.

Yaşlılığında yakınlarına yük olmak istemeyen BES’e geliyor
16px
24px
17.10.2012 13:46
ABONE OLgoogle

Dünyanın en büyük sigorta gruplarından, 36 ülkede faaliyet gösteren BNP Paribas Cardif Türkiye’nin de dahil olduğu 8 ülkede tüketicilerin sigortaya bakış açılarını belirlemek üzere kapsamlı bir araştırma gerçekleştirdi.

Beyond Emotion araştırma şirketi tarafından özel bir metodoloji kullanılarak kişilerin subjektif davranışlarını objektif kriterlerle değerlendiren araştırma, Türk toplumunun risk ve sigorta algısının diğer ülkelerden hangi yönlerde farklılaştığına dair çarpıcı örnekler ortaya koyuyor.
 
Sigortacılıkta Müşteri Eğilimleri araştırmasının sonuçları, BNP Paribas Cardif Türkiye Genel Müdürü Cemal Kişmir ve Pazarlama ve Acente Dağıtım Kanalından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Uğur Çağlar’ın katılımıyla düzenlenen bir toplantıda paylaşıldı.
 
Toplantıda açılış konuşmasını yapan Genel Müdür Kişmir, paylaşılan sonuçların yanında araştırmanın BNP Paribas Cardif için daha derin anlamlar ve mesajlar içerdiğini söyledi. BNP Paribas Cardif CEO’su Eric Lombard’ın  “Müşterilerimizi daha iyi sigortalıyoruz çünkü onları daha iyi tanıyoruz” sözüyle tanımladığı şirketin yenilenen vizyonunun, sigortacılığın yeni dönemini çok doğru tarif ettiğini belirten Kişmir, pazarlama stratejisindeki bu köklü değişimin öncülüğünü yaptıkları için de gurur duyduklarını sözlerine ekledi. Kişmir şöyle devam etti; 
 
“Dünya büyük bir hızla değişiyor. İnsanların hayat tarzları, yaşam süreleri, meslekleri dolayısıyla maruz oldukları riskler birbirlerinden ve eskisinden çok farklı. Artık yaşlandıkça gençleşen bir jenerasyon görebiliriz. Hiper seçeneklerin sunulduğu ve insanların sosyal ağlarla her an her konuda iletişim içinde bulunduğu bu yeni dünyaya uyum sağlayacak bir sigortacılık anlayışı geliştirmek üzere müşterimizi daha yakından tanımak zorundayız. Biz BNP Paribas Cardif olarak yeni vizyonumuzun da desteğiyle müşteriyi merkeze alan, müşterilerin birey olarak farklılıklarını gözeten ve buna göre çözümler geliştiren yeni sigortacılık anlayışının ilk örneklerinden birini sunmaya hazırlanıyoruz. Bugüne kadarki anlayıştan ve iş modellerinden farklı olarak müşteriyi bir poliçe numarası olmaktan öte, kendi geleceklerini kontrol eden,  beklenti ve ihtiyaçlarını özgür iradeleriyle karşılayabilen kadın ve erkekler olarak görüyoruz. Ürün ve hizmetlerimizi bu kişilere en uygun olacak yapıda şekillendiriyoruz 
 
Yaşlılığında Yakınlarına Yük Olmak İstemeyen BES’e geliyor
  
BNP Paribas Cardif Türkiye Pazarlama ve Acente Dağıtım Kanalından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Uğur Çağlar ise Türkiye’de insanların sigortaya bakış açısında duygusal ağırlıklı eğilimlerin öne çıktığını söyledi. Araştırmanın yapıldığı diğer ülkelerde ise kişisel kaygıların belirleyici olduğunu belirten Çağlar şöyle devam etti;

“Araştırmanın çarpıcı sonuçlarından bir tanesi Türk insanının kendisini içinde bulunduğu grup veya topluluklarla ifade etmesi. Diğer ülkelerde bu eğilim bireysellik tarafında ağır basıyor. Bu fark sigortaya bakışı da önemli ölçüde etkiliyor. Şöyle ki; Türk insanı içinde yer aldığı grup veya topluluğun, özellikle ailesinin kendisi için risklere karşı da bir güvence oluşturduğuna inanıyor, dolayısıyla sigortayı bu anlamda ikinci planda görüyor. Diğer ülkelerde ise kişiler kendi hayatlarından kendilerini sorumlu hissediyor, yakınlarının varlığı yeterli güvence oluşturmuyor. Bu nedenle sigorta hayat standartlarını korumak için çok önemli bir fonksiyon üstleniyor. Türk insanı için öne çıkan bir diğer eğilim ise kadercilik… Yapılan araştırmada Türk insanının %44’ü kaderci yaklaşımlar gösteriyor. Bu gruba göre herhangi bir riske karşı önlem almayı düşünmek bile o tehlikeyi çağırmak olarak kabul ediliyor. Sadece %20’lik bir kısım ise benmerkezci eğilimlerle risklere karşı kendisini sigorta ile güvence altına alma eğiliminde. Bireysel emekliliğe bakış açısını da gözlemlediğimiz bu araştırmanın sonucunda görüyoruz ki, Türk insanı için bireysel emeklilikteki en önemli motivasyon, yaşlandığında yakınlarına ve ailesine yük olmak istememesi. Böylece ailesine ve akrabalarına karşı olan sorumluluklarını yerine getirdiğini düşünüyor.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde