Yaşar'da başkan neden değişti?

Yaşar'da başkan neden değişti?

Türkiye'nin önde gelen şirketlerinden İzmir merkezli Yaşar Holding'de hareketli günler yaşanıyor.

Yaşar'da başkan neden değişti?
16px
24px
02.05.2009 14:47
ABONE OLgoogle

Yaklaşık 5 yıldır yönetim kurulu başkanlığı yapan Feyhan Yaşar görevinden ayrılırken yerine kız kardeşi İdil Yiğitbaşı geçti. Feyhan Yaşar'la birlikte yönetim kurulundan Ata Murat Kudat, Taşkın Tuğlular, Korkmaz İlkorur ve Safa Ocak da ayrıldı. Geçtiğimiz günlerde ise 12 yıldır Yaşar Topluluğu'nda farklı pozisyonlarda çalışan son olarak Operasyonlar Başkanlığı (COO) yapan Olcay Sunucu, görevinden ayrılma kararı aldığını açıklamıştı.

Yaklaşık 5 yıldır yönetim kurulu başkanlığı yapan Feyhan Yaşar, Hürriyet gazetesine yaptığı açıklamada görevden ayrılma gerekçesini "stratejik kararlarda fikir ayrılıkları" olarak açıkladı. Ancak Yaşar Holding'e yakın çevrelerde bu fikir ayrılıklarından birisinin İdil Yiğitbaşı'nın eşi Ahmet Yiğitbaşı'nın (Yaşar Holding Dış Yatırımlar ve Yeni Projeler Başkanı) boya grubunda başkanlık beklentisine girmesi, Feyhan Yaşar'ın da henüz zamanı olmadığı gerekçesiyle buna karşı çıkmasından kaynaklandığı ileri sürülüyor.

Selçuk Yaşar'ın Feyhan Yaşar'ın başkanlıktan ayrılmasını istemesinde, İdil Yiğitbaşı'nın bu göreve talip olmasının da rol oynadığı belirtiliyor. Yaşar Holding'in Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı bırakan Feyhan Yaşar, "Benim için planlı bir ayrılma olmadığını söyleyebilirim. Son 3-4 aydır bazı konularda stratejik kararlarda başkan vekili olan kardeşimle (İdil Yiğitbaşı) ve Selçuk Bey'le (Selçuk Yaşar) fikir ayrılıklarımız oluyordu. Bu fikir ayrılıklarından dolayı değişimin gerekli olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle ben geri çekildim" dedi.
 
Baba oğul anlaşmazlığı
Feyhan Yaşar'ın başkanlık koltuğuna oturduğu dönemde de benzer bir olay yaşanmıştı. 17 Ocak 1925 doğumlu olan Selçuk Yaşar'ın emekliliğinin ardından grubun başına büyük oğlu Selim Yaşar'ın geçmesi bekleniyordu. Ancak baba oğul arasında anlaşmazlıklar nedeniyle işlerin başına Feyhan Yaşar geçmişti. Selim Yaşar gruptaki yöneticilik görevinden ayrıldıktan sonra, ablası Feyhan Yaşar ile babasının iyi anlaştığını ifade etmiş ve "İlişkilerini takdir ediyorum. Onlar iyi anlaşıyor. Ben anlaşamıyorum" demişti.

Yaşar Holding'in cuma günü yapılan Genel Kurulu'nda Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Holding Başkan Vekili İdil Yiğitbaşı getirilirken, yönetim kurulu üyeleri de değişti. Yaşar Holding'in yeni yönetim kurulu, İdil Yiğitbaşı Başkanlığı'nda Mehmet Kahya, Neslihan Tombul, Servet Topaloğlu, Mehmet Aktaş, Hasan Girenes ve Yılmaz Gökoğlu'ndan oluştu. Yaşar Holding'den yapılan açıklamada, Mehmet Aktaş'ın İcra Başkanlığı görevini de sürdüreceği belirtildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde