Yasak kalktı: Kadınlar otelde tek başına kalabilecek

Yasak kalktı: Kadınlar otelde tek başına kalabilecek

Suudi Arabistan, evli olmayan yabancı çiftlerin otel odalarında birlikte konaklamasının önünü açan yeni bir vize rejimi yayınladı.

Yasak kalktı: Kadınlar otelde tek başına kalabilecek
16px
24px
06.10.2019 05:59
ABONE OLgoogle

Turizmin geliştirilmesine yönelik faaliyetler kapsamında getirilen yeni sistemde tüm kadınlar otel odalarında tek başlarına da kalabilecek.

Eski uygulamada çiftler otel odasında kalabilmek için evlilik belgesi ibraz etmek zorundaydı, fakat şimdi bu kural yabancılar için esnetildi.

Suudi Turizm ve Ulusal Miras Komisyonu’ndan yapılan açıklamada, “Tüm Suudi vatandaşlarından otellere girerken, aile kimlikleri ya da ilişki belgelerini göstermeleri istenir. Bu yabancı turistler için zorunlu değildir. Suudiler de dahil olmak üzere tüm kadınlar, check-in sırasında kimlik vererek otellerde yer ayırtabilir ve tek başlarına kalabilir.”

Yeni vize düzenlemesine göre; yabancı turistler tamamen kapanmak zorunda değil, fakat hâlâ gösterişsiz giyinmeleri bekleniyor.

İngiliz Independent gazetesinin kıdemli seyahat editör Simon Calder, “vize düzenlemelerinin esnetilmesinin Krallığa giden turist sayısını artırabileceğini” ifade etti.

KAŞIKÇI SUİKASTININ GÖLGESİNDE DEĞİŞİM

Suudi Veliaht Prens Muhammed bin Selman, son dönemde ultra-muhafazakâr olarak nitelendirilen Krallık’ta ciddi değişimlere imza attı.

Bunlar arasında kadınların otomobil kullanmasına yönelik yasağın kaldırılması ve kadınların yanlarında bir erkek olmadan yurt dışına gitmelerine izin verilmesi gibi uygulamalar bulunuyor.

Fakat Veliaht Prens’in bu değişimleri, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın geçen yıl 2 Ekim’de Türkiye’nin Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’nda öldürülmesinin ardından gölgede kaldı.

Daha önce aile belgesi isteniyordu

Otelde kalabilmeleri için yabancı kadınlardan daha önce istenen aile belgesi şartı kaldırıldı.

Suudi Arabistan, petrole dayalı ekonomisini çeşitlendirme yoluna giderken turizm alanında ülkenin imkanlarını kullanmaya çalışıyor. Bu yönde geçen ay sonunda aldığı kararla, 49 ülkenin vatandaşlarına turizm vizesi alma imkanı tanımıştı.

Buna göre Avrupa'dan 38 ülkeye ek olarak ABD, Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda, Çin, Kazakistan, Güney Kore, Malezya, Singapur, Japonya ve Brunei vatandaşlarına turizm vizesi verilecek.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde