Yasa tanımadı, yargı el koydu

Yasa tanımadı, yargı el koydu

Yasaya rağmen, futbolu seçime götürmeyen Futbol Federasyonu'na yargı engeli.

Yasa tanımadı, yargı el koydu
16px
24px
03.01.2008 05:57
ABONE OLgoogle

Bakırköy 2. Sulh Hukuk Mahkemesi başvuru üzerine, federasyon hakkında ihtiyati tedbir kararı alarak Genel Kurulu toplantıya çağırmak üzere Lütfi Arıboğan, Yunus Egemenoğlu ve Kazım Dizdar'ı atadı.

İstanbul Bakırköy 2. Sulh Hukuk Mahkemesi, İstanbul Büyükşehir Belediye- spor Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ ve Kayserispor Kulübü Başkanı Recep Mamur'un başvurusu üzerine, Futbol Federasyonu hakkında ihtiyati tedbir kararı alarak, Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Lütfi Arıboğan, Kulüpler Birliği Vakfı Genel Sekreteri Yunus Egemenoğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü Delegesi Kamil Dizar'ı Futbol Federasyonu Genel Kurulu'nu toplantıya çağırmak, toplantı gündemini belirlemek, toplantı açılışını yapmak ve yürütmekle görevli ve yetkili kişiler olarak atadı.

KARARIN ANLAMI NE?

Yeni Futbol Yasası, yasa Resmi Gazete'de yayınlandıktan sonra en geç bir ay içerisinde Genel Kurul'a gidilmesini ön görüyordu. Ancak Haluk Ulusoy başkanlığındaki Futbol Federasyonu, ana statü oluşturma gerekçesini ileri sürüp genel kurul kararını 27 Şubat olarak açıklayınca, yukarıdaki mahkeme kararı bir anlamda Federasyon'a “dur” demiş oldu. Bu karara göre, atanan 3 kişilik heyet, yasal süre içinde genel kurulun yapılması ile ilgili görevlendirilmiş oldular. Federasyon, görevine devam edecek, bu heyetin görevi futbolumuzu genel kurula götürmekle sınırlıdır.

Kanun tanımaz tutuma engel olduk

İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ ve Kayserispor Kulübü Başkanı Recep Mamur imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, “Federasyonun tutum ve davranışlarını ile kanuni yükümlülüklerini savsakladığı ve Genel Kurul toplantısına ilişkin çağrıyı yapmaktan ısrarla kaçındığı anlaşılması üzerine Genel Kurul delegesi olarak, yasanın amir hükümlerini uygulatmak ve yasal haklarımızın korunması amacıyla kanuni mercilere müracaat zorunluluğu doğmuştur” denildi. Açıklamada özetle şu görüşlere yer verildi:

“Federasyon kanun ile belirlenen yükümlülüklerine ve FIFA'nın tavsiyelerine aykırı olarak süresinde Genel Kurul çağrısında bulunmamıştır. Federasyonun iş bu “kanun tanımaz” davranışları ile kanuni yükümlülüklerini savsakladığı ve Genel Kurul toplantısına ilişkin çağrıyı yapmaktan ısrarla kaçındığı anlaşılması üzerine Genel Kurul delegesi olarak, yasanın amir hükümlerini uygulatmak ve yasal haklarımızın korunması amacıyla kanuni mercilere müracaat zorunluluğu doğmuştur.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde