Yarış kızıştı; IDO’yu 11 dev istiyor

Yarış kızıştı; IDO’yu 11 dev istiyor

Son teklif tarihi 31 Mart olan İDO’da yarış şimdiden kızıştı. İhaleye dünya devlerinin de bulunduğu 11 şirket ve konsorsiyum şimdiden adını yazdırdı

Yarış kızıştı; IDO’yu 11 dev istiyor
16px
24px
12.02.2011 16:24
ABONE OLgoogle

İstanbul Deniz Otobüsleri Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin (İDO) satışına yatırımcının ilgisi yoğun. İDO’nun, Türk Telekom ve TTNET işbirliği ile dünyada ilk kez uygulanan ‘OnSealine’ projesinin hayata geçirilmesi ile ilgili tören sonrası soruları yanıtlayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş “Ciddi bir ilgi var.

Bugüne kadar 11 şirket veya konsorsiyum şartname aldı. Birçoğu bilgi odasına girdi. Aralarında büyük firmalar da var. İDO ciddi bir kuruluş, beklenti yüksek olduğu için ciddi ilgi var” dedi. İhalede yerli şartı arandığını belirten Topbaş “Yüzde 10 yasa gereği bize kalacak. Çok ciddi olanlar var ama ileride kendisini belli edecekler de çıkabilir. İDO, dünyada 100 milyonun üzerinde yıllık hareketi olan bir işletme” diye konuştu.

TÜRKİYE’DE İLK İKİ ŞİRKETTEN BİRİSİYİZ

Yük ve yolcu taşımacılığında dünyanın en büyük feribot şirketi Stena’nın talip olup olmadığı sorusunu da yanıtlayan Topbaş “Firma ismi veremem. Bir fırsat tabii ki, İDO önemli bir imkan” dedi. Topbaş, İDO’dan gelecek paranın tamanının ulaşımla ilgili sorunlara harcanacağını kaydetti. Törene katılan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ise İDO’da bilgilendirme sürecinin devam ettiğini belirterek “Bu aşamada şartları sağlayan herkes bilgi odasına girip incelemede bulunabilir. İhale tarihi gelir, belli olur o zaman şeffaf bir şekilde bunu İstanbullularla paylaşırız. Bu konudaki çalışma devam ediyor. Şimdi o gelmiş bu gelmiş demenin bir anlamı yok” dedi. İhalede son teklif verme tarihi 31 Mart’a kadar ilginin artması bekleniyor. Son tekliflerin kapalı zarfla alınmasının ardından açık artırma yapılacak. İDO’ya bir süre önce Rhea Girişim Sermayesi ile Yunanistan’ın Nel Lines şirketi, talip olmak için ‘İDO Marmara Ege’ konsorsiyumunu oluşturmuştu.

Feribotta internete bağlan doğalgaz faturanı öde

İDO, Türk Telekom ve TTNET işbirliği ile dünyada ilk kez uygulanan “OnSealine” projesi hayata geçti. Proje kapsamında yolcular TTNET WiFi altyapısı ile İDO feribotlarında internete bağlanabilecekler. Ayrıca feribot ve iskelelere yerleştirilecek olan ‘Akılmatik’ isimli kiokslar sayesinde doğalgaz, su ve elektrik faturalarını ödeyebilecek; internet bankacılığı işlemlerini yapabilecekler. Toplantıda konuşan TTNET Genel Müdürü Tahsin Yılmaz amaçlarının Türkiye’de herkesi ‘internet vatandaşı yapmak’ olduğunu vurguladı. Yılmaz  “2010 yılında ‘TTNET’le Her Şey Mümkün’ diyerek başladığımız yeni dönemde İDO ile yepyeni bir projeyi hayata geçiriyoruz. Projemiz kapsamında 33 İDO iskelesine ve hızlı feribotlarına TTNET WiFi altyapısı kuruldu. Artık vatandaşlarımıza denizin ortasında kablosuz internet keyfi yaşatacağız” dedi.

İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy ise OnSeaLine projesinin, İDO’nun güvenli, konforlu ve teknolojiyi fırsata dönüştüren entegre ulaşım hizmeti anlayışının yeni bir adımı olarak değerlendirdi. Türk Telekom CEO’su K. Gökhan Bozkurt ise Türk halkına yarar sağlayacak projelerde her zaman yer alacaklarını söyledi.

MİLYON $’LIK YAT ŞENLİĞİ

Avrasya Boat Show Fuarı İstanbul’da başladı. Toplam değeri 250 milyon Euro’yu aşan 400’ün üzerinde yat ve teknenin sergilendiği fuarı 130 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Fuarla ilgili bilgi veren CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, fuarın dünyada karada yapılan 2. büyük tekne ve yat fuarı olduğunu söyledi. Fuarın katılımcı sayısı bakımında rekor kırdığını belirten Erem, fuarın 7 salona yayıldığını dile getirdi.

2.9 MİLYON STERLİNE DE VAR

Toplantıda verilen bilgiye göre fuarın en pahalı teknesi 2.9 milyon sterlinlik fiyatıyla Princess 78 oldu. Dün VIP ve basın açılışı yapılan fuar bugün ziyaretçilerini ağırlamaya başlayacak. Antalya Serbest Bölge’den İstanbul’a getirilen Vanelli’nin de bulunduğu fuar 20 Şubat’a kadar gezilebilecek.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde